Mi lesz Messi sorsa?

A La Liga igazgatója, Javier Tebas azt nyilatkozta, hogy készen áll Lionel Messi távozására és nyilatkozatában kritizálta a Manchester City-t, amely szerinte átigazolná a játékost.

Az Argentínában született világsztár neve az utóbbi néhány évtizedben bejárta az egész világot. Taiwantól kezdve, Indián át minden focirajongó ismeri a 10-es számot és a világklasszis nevétől elválaszthatatlan Barcelonát is. Azonban lehet, hogy ennek a hosszantartó románcnak vége szakad? A La Liga egyik kulcsfigurája, Javier Tabas már szinte szívtelennek mondható módon nyilatkozott Messi-ről. Nézzük a részleteket!

Messi a Barcelonánál Augusztusban adta be az átigazolási kérelmét. Ide 13 éves korában került és az kérelmet később visszavonta, mert a csapat nem járult hozzá távozásához.

Tebas azt szeretné, hogy Messi Spanyolországban maradjon, de szerinte a La Liga boldogulna nélküle is.

Azzal érvelt, hogy a bajnokság Neymar 2017-es távozása után is aktív volt. A brazil játékos ekkor a Barcelonától a Paris St-Germain-hez igazolt át és ezt követte Cristiano Ronaldo távozása a Real Madrid-tól a Juventus-ba.

“Szeretnénk ha Messi maradna a La Ligában, de akkor sem tapasztaltunk semmi változást, amikor Ronaldo és Neymar távozott.” – mondta Tebas. “Készen állunk.” – tette hozzá.

Tebas utalt arra is, hogy, ha Messi Angliában folytatja karrierjét, akkor az Angol labdarúgó bajnokságot otthonául látó, 2011-ben Etihad Stadionban találhatna otthonára, azonban a még nem volt egy olyan szóvivő sem a klubtól, aki ezt az információt megerősítette volna.

“Nem nagyon érdekel a sorsuk. Sokszor kritizáltam már őket. Még egy ilyen kritika nem oszt, nem szoroz. A Manchester City-t nem nagyon befolyásolja a COVID vagy az általa okozott pandémia, főleg azért mert az anyagi támogatásaikat alternatív módon strukturálják és így lehetetlen velük ringbe szállni.”

A La Liga elnöke számtalanszor kritizálta a City-t. Főleg strukturális problémákra mutatott rá, kiemelte a pénzügyi adagolás (a hivatalos kódex szerint azt jelenti, amikor a klub vezetője a saját vagyonát használja fel a klub fejlesztésére és nem csupán a klub bevételeit forgatja vissza) problémáját is. Tette azt nem sokkal azelőtt, hogy júliusban az angol sportbíróság a klubot felmentette a szabályszerű játékok szabályainak megszegésének vádjai alól.

A vezető keddi nyilatkozatában még keményebb kritikával illette a sportklubot.

“Az angol labdarúgó bajnokságban az egyetlen csapat, amely áthágja a szabályokat az a Manchester City. Nem csak én vagyok ezen a véleményen.” – mondta Tebas.

A City nem kommentálta Tebas véleményét. Azt viszont tudjuk, hogy a koronavírus által okozott pandémiából következő pénzügyi nehézségekkel küzdenek, és Pep Guardiola költekezéseit 31 millió angol fontban maximalizálták azért, hogy egy kicsit megfogják a kiadásokat.