A Barça elsődleges célja januárban Eric García szerződtetése

A klub egy védő leigazolását részesíti előnyben, egy támadó érkezése előtt

A Barcelona szeretné megerősíteni a csapatát a januári átigazolási időszakban. Ronald Koeman és a technikai stáb a megbeszélések után három olyan pozíciót határozott meg, ahol erősítésre lenne szükség: a középhátvéd, Philippe Coutinho sérülése miatt a középppálya, illetve az elmúlt időszakban jellemző gyenge helyzetkihasználás miatt a támadó posztokra gondoltak elsősorban.

Összességében ami a védő és a támadó posztokat illeti, hatalmas újdonság nincsen, hiszen a koronavírus járvány miatti meghosszabbított nyári átigazolási időszakban Eric García és Memphis Depay is közel volt az érkezéshez, de végül a Barcelona szűkös anyagi forrásai miatt ekkor nem sikerült megegyezni sem a Manchester City, sem a Lyon csapatával. A középpályás poszt pedig Philippe Coutinho sérülése miatt kerülhetett szóba, ugyanis a brazil a meniszkusz sérülése miatt várhatóan három hónapig nem állhat majd Koeman rendelkezésére, de a sportvezetés úgy gondolja, hogy van elég játékos a jelenlegi keretben Coutinho pótlására – ezért nem valószínű, hogy a középpályára fog majd érkezni egy új játékos télen.

A Barça 2020/21-es szezonjáról elmondható, hogy rendre nagyon sok lehetőséget alakít ki a csapat, de nincsen olyan játékos, aki rendszeresen gólra tudja váltani a helyzeteket, de ennek ellenére a klub elsődleges célja Eric García megszerzése – és ezzel a középhátvéd poszt megerősítése lesz a téli átigazolási időszakban. Tavaly nyáron csupán két millió euró választotta el a fiatal tehetséget attól, hogy Barcelonába igazoljon. A katalánok a legútóbbi sikertelen tárgyalások után azt remélik, hogy januárban közeledhetnek majd az álláspontok a csapatok között többek között azt a tényt is figyelembe véve, hogy a Manchester Citynek ez lesz az utolsó lehetősége arra, hogy némi összeget kapjon Eric Garcíáért cserébe, hiszen nyáron lejár a szerződése és ingyen igazolhatóvá válik.

A mindössze 19 esztendős játékos már megegyezett a Barcelonával a személyes feltételeket illetően, így rajta nem fog múlni a transzfer. Az ideiglenes klubvezetés elnöke, Carles Tusquets találkozni szándékozik az elnökjelöltekkel, és amennyiben ők is jóváhagyják García érkezését, akkor megpróbálja majd szerződtetni a játékost még a január 24-i elnökválasztás előtt. Azonban fontos még megemlíteni, hogy a Barça jelenlegi gazdasági helyzetében García januári érkezésére nagyon szerények lennének az esélyek anélkül, ha egy játékos sem távozna a csapattól – ezért erre minden bizonnyal szükség lesz majd a védő leigazolása előtt. Egyre valószínűbb az a forgatókönyv, hogy Aleñá januárban a Getafe játékosa lesz kölcsönben, illetve Junior Firpo még az a játékos, akinek a teljesítményét nagyon sok csapat figyelemmel kíséri és az ő távozására is meglehetősen nagy esély mutatkozik.

Azáltal, hogy a Barcelona elsődleges célpontja Eric García megszerzése és a védelem megerősítése lesz az előttünk álló átigazolási időszakban, Memphis Depay szerződtetése a háttérbe szorul. Amennyiben García érkezése hivatalos lesz, és ezután még egy játékos távozik a Barçából, akkor a holland támadó érkezésére is sor kerülhet, de ez nem lesz egyszerű feladat és nem ez tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek a jelenlegi gazdasági helyzetben…

***