Agüero nagyon közel a Barçához, 2023 nyaráig írhat alá

Laporta megegyezett a támadóval

Ahogyan már korábban is beszámoltunk róla, a Barcelonának mindenképpen igazolnia kell legalább egy támadót, ugyanis a helyzetkihasználás tekintetében nem jeleskedik idén a csapat. Sergio Agüero már nagyon közel van ahhoz, hogy a Barcelona játékosa legyen, ugyanis Laporta megállapodásra jutott a játékossal. Fontos megemlíteni, hogy Agüero érkezése nem zárná ki Haaland esetleges leigazolását, ami továbbra is az elsődleges cél.

Az AS értesülései szerint a Barcelona új elnöke megállapodásra jutott a tárgyalások során Sergio Agüeróval, aki Eric Garcíához hasonlóan szintén ingyen érkezhetne, ugyanis nyáron lejár a szerződése. A támadó 2023 nyaráig írhat majd alá. Agüero még nem írta alá a szerződést, amellyel a Barcelonába való igazolását tenné lehetővé, ugyanis még mindig ideiglenes klubvezetés van a Barça élén Carles Tusquets vezetésével addig, amíg Laporta hivatalba nem lép hivatalosan, de a szóbeli megállapodás a felek között a hírek szerint már megtörtént.

Laporta mindenképpen szeretné meghosszabbítani Lionel Messi szerződését, akinek a szerződése szintén a nyáron jár le és erre Agüero érkezésével még nagyobb esély lenne az új elnök szerint. Agüero érkezése már 2014-ben is téma volt a katalánoknál, de akkor a klub korábbi sportigazgatója, Zubizarreta kulcsfontosságú döntést hozott és végül Luis Suárez leigazolását részesítette előnyben. A sors pedig most az argentin csatárnak egy második esélyt adhat arra, hogy a Barcelona játékosa legyen.

Ronald Koeman már egy éve hangsúlyozza, hogy milyen fontos lenne egy támadó érkezése. A holland szakember Memphis Depay szerződtetését emelte ki a legjobban – akinek a nyáron szintén lejár a szerződése – de ennek ellenére úgy látszik, Sergio Agüero megelőzi őt a sorban.

***