Agüero nem hosszabbítja meg a szerződését, Koeman Depay érkezését részesítené előnyben

Érdekes átigazolási időszak elé nézünk...

A hétfői nap folyamán a Manchester City egy közleményben bejelentette, hogy Sergio Agüero nem fogja meghosszabbítani a nyáron lejáró szerződését. Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, Joan Laporta szóban megállapodott a támadóval, de az eseményeket az teheti érdekesebbé, hogy Koeman Depay leigazolását részesítené előnyben.

A Barcelona vezetőedzője több támadó játékát is nagyon kedveli és Erling Haaland, Memphis Depay és Romelu Lukaku is azon játékosok közé tartozik, akiket szívesen látna Barcelonában. Haaland és Lukaku esetében a katalánoknak fizetniük kellene az átigazolásért és a klub jelenlegi gazdasági helyzetét figyelembe véve mindennél nagyobb jelentősége lesz annak, hogy kik távoznak majd a nyáron és mekkora összegért. A szűkös anyagi forrás miatt kerülhet előtérbe Agüero és Depay esetleges szerződtetése.

Koeman szereti azokat a csatárokat, akik nagyon jók a fizikai párharcokban, Haaland minden olyan képességgel rendelkezik, amelyre egy támadónak szüksége van Barcelonában, de ehhez az is hozzátartozik, hogy a fiatal tehetséget több európai topklub is szívesen a soraiban tudná, amelyek jobb anyagi helyzetben vannak a katalánoknál. Így Haaland esetleges érkezése biztosan nehéz feladat, ugyanakkor a jövőre való tekintettel ez kétségtelenül egy nagyon jó üzlet lenne. Voltak olyan hírek is, hogy a norvég csatár szerződésében lévő kivásárlási záradék 2022 nyarán 75 millió euróra csökken, de a Dortmund ezeket a híreket egyelőre cáfolja.

Ehhez hasonlóan Koeman kedveli Romelu Lukaku játékát is, akivel a Premier League-ben már dolgozott együtt még az Everton vezetőedzőjeként. A belga támadó nagyon erős és hatékony az ellenfél kapuja előtt, de a holland mester is pontosan tudja, hogy a klub nincsen egyszerű helyzetben ezért Memphis Depay érkezését kérte a vezetőségtől már az elmúlt idényben is, azzal pedig, hogy a szerződése a nyáron lejár, még nagyobb esélye van arra, hogy Barcelonába szerződjön. A 27 éves játékos nem klasszikus középcsatár, a támadó posztok mindegyikén egyaránt jó teljesítményre képes és Koeman nagyszerű kapcsolatot ápol vele.

Bár korábban már voltak olyan hírek, hogy Laporta megegyezett Agüeróval, az argentin támadó nem az a játékos, akinek az érkezését Koeman előnyben részesítené. A holland szakember elismeri Agüero nagyszerű képességeit és a tapasztalatát, amely sok esetben jól jöhetne majd és azt is, hogy nagy mértékben hozzá tudna járulni csapat játékához, de egy fiatalabb csatár érkezését jobban szeretné. Agüero nyáron már 33 esztendős lesz. Így mint mindig, most is egy elég érdekes átigazolási időszak elé nézhetünk, hiszen nagyon szerények az esélyei annak, hogy mindketten érkezni fognak.

***