Mingueza és Moriba szerződésének meghosszabbítására is hamarosan sor kerülhet

A Barcelona megfogadta, hogy a fiatal játékosokra épít majd a jövőben és Joan Laporta és a vezetőség már ezen is tevékenykedik a háttérben. Néhány nappal ezelőtt a katalánok bejelentették Álex Collado szerződésének meghosszabbítását, és a következő napokban ugyanez fog történni Óscar Mingueza esetében is. Emellett Ilaix Moriba szerződésének meghosszabbítása is az előtérben van, akinek 2022 nyarán jár le a kontraktusa.

Óscar Mingueza a Barcelona egyik olyan játékosa ebben a szezonban, aki rendszeresen játéklehetőséghez jut. Elsősorban erre a sérülések miatt adódhatott alkalma, de élt is ezzel és a jó teljesítményei pedig lehetővé teszik azt, hogy az idén nyáron lejáró szerződését meghosszabbítsák. A fiatal tehetség szerződésében volt egy olyan kikötés, amelyben az szerepelt, hogy a katalánok automatikusan további két évvel meghosszabbíthatják majd a kontraktust – a Barcelona ezzel él majd, így a feleknek nem szükséges egy új szerződést aláírniuk, a klub szerint Mingueza alkalmazkodni fog a klub gazdasági helyzetéhez, amely továbbra sem túl jó.

Mingueza ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve 32 mérkőzésen lépett pályára és ezeken a találkozókon két gólt szerzett és két gólpasszt is kiosztott. A védőnek a sérülések és a remek teljesítményei miatt sikerült beilleszkednie a felnőtt keretbe. Ráadásul nem csupán jól játszott, amikor lehetőséget kapott, hanem Koeman különböző taktikai rendszereihez is tökéletesen alkalmazkodott, illetve a középhátvéd poszt mellett jobbhátvédként is remekül érzi magát. A hátvéd remek teljesítménye miatt nem volt kérdés, hogy Mingueza szerződésének meghosszabbítására előbb-utóbb sor kerül majd.

Ilaix Moriba már nem jutott annyi játéklehetőséghez, mint Mingueza, többnyire csereként állt be a mérkőzések során, ennek ellenére kiváló teljesítményt nyújtott, a fiatal középpályás játékát ráadásul a vezetőség és Ronald Koeman is kedveli – így az elmúlt időszakban Moriba 2022 nyarán lejáró szerződésének meghosszabbítása is az előtérbe került. A 18 esztendős játékos az aktuális idényben 10 mérkőzésen lépett pályára, egy gólt szerzett és három gólpasszt is kiosztott, az El Clásicón pedig az utolsó másodpercekben ott volt a lábában az egyenlítés, de sajnos ott is maradt.

De rajtuk kívül is vannak olyan fiatal játékosok, akikre ebben a szezonban számít Koeman és minden bizonnyal a jövőben is, ezen játékosok közé tartozik többek között Ronald Araújo és Konrad de la Fuente is. Az uruguayi középhátvéd szerződése 2023-ban, az amerikai szélsőé pedig 2022 nyarán jár le. Többek között az ő szerződésük megújítása is a vezetőség egyik legfontosabb dolga lesz majd, ez azonban még nem annyira prioritás, mint Mingueza vagy Moriba esetében, de ezek is olyan ügyek, amelyekben a nem túl távoli jövőben történhet előrelépés.

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát