Túl az első megbeszélésen Laporta és Messi édesapja

Múlt héten sor került az első kapcsolatfelvételre Lionel Messi esetleges szerződés-hosszabbításával kapcsolatban Joan Laporta Barcelona klubelnök és Lionel Messi édesapja, Jorge Messi között. A két fél együtt vacsorázott.

Az első, jó hangulatú, de egyelőre csak a kezdeti álláspontokat firtató megbeszélésről a katalán TV3 szerzett tudomást. Döntő jelentősége ennek a tárgyalásnak még nem volt, de az kiderülhetett talán, hogy ha a kiszivárgó információk igazak, akkor a Barcelonának lehet esélye Messi megtartására. Hangsúlyozni kell természetesen, hogy a kiszivárgó információk hitelességét ebben az esetben lehetetlen megállapítani.

Otthonra, munkába, sportoláshoz, hidegben, melegben – mindenre gondoltunk, hogy bárhol tudj egyet frissíteni a Barçás kulacsodból!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Laporta abban a tekintetben türelmet kért Messiéktől, hogy konkrét számokat, konkrét ajánlatot tudjon tenni, mert jelenleg is zajlik egy vizsgálat a klubnál, ami a klub valós anyagi lehetőségeit fogja tisztázni. Addig pedig, amíg Laporta ezt nem látja, nem tud ajánlatot tenni.

De arról a lehetőségről szó eshetett, hogy miként tudna a két fél úgy megállapodni, hogy az mindenkinek jó. Eszerint Messi további két idényt játszana le Barcelonában, majd távozna az Egyesült Államokba, hogy ott is futballozzon kicsit. De már ebben az időszakban a Barcelona nagykövetévé válna hivatalosan, azaz képviselné a klubot ott, ahol arra szükség van.

Amint véget érne Messi játékos karrierje az Egyesült Államokban, akkor Messi visszatérne Barcelonába és a klubhoz is, hogy ott már a klubon belül kapjon újabb munkát. A Barça így képes lenne lefelezni Messi fizetését a jelenlegihez képest, és erre nyitott lenne a másik fél is.

Ezzel a megoldással a Barcelona vállalná azt, hogy akkor kompenzálja Messit, amikor ő nem is a klub játékosa aktuálisan. Viszont a fizetés felezése, ha közel lenne a valósághoz, jelentős anyagi segítség lenne a Barcelonának, hiszen a játékos nettó bére mozog 50 millió euró magasságában, a bruttó bére ennek a duplája, tehát hozzávetőlegesen évi 50 millió euróval kevesebbet kellene kiadni egy ilyen elképzelés szerint. Természetesen a bónuszok rendszere is változhat.

Egy ilyen formulával a Barcelona mindenesetre megengedhetne magának, hogy fizesse Messit, amellett, hogy a játékos továbbra is sok pénzt termel a klubnak különböző módokon. Élvezné tovább a játékát, és hosszú távon is magához kötné, ami mindkét fél érdeke lehet.  Szóba kerülhetett a megbeszélésen, hogy a Barcelona egy sztárjátékos szerződtetését is tervezi a következő átigazolási időszakban, ami szintén számít Messi szemében, de ez is jelentősen függ a belső vizsgálat eredményétől, tehát a klub valós anyagi lehetőségeitől.