Hivatalos: Mingueza 2023 nyaráig hosszabbított a Barçával

A kivásárlási ára 100 millió euróra emelkedett

A Barcelona péntek délután bejelentette, hogy élt az Óscar Mingueza szerződésében lévő opcióval, amely lehetővé tette, hogy a játékos kontraktusát automatikusan további két évvel meghosszabbítsák. A fiatal tehetség így már hivatalosan is a felnőtt keret tagja lett, a kivásárlási ára pedig 100 millió euróra emelkedett.

Mingueza az egyik olyan játékos, aki ebben a szezonban élni tudott az előtte adódó lehetőségekkel. Pedig aztán az ő pályafutása során is akadtak nehézségek, valamikor a Barcelona B csapatának negyedik számú védője volt, de Koemant és a szakmai stábot meggyőzte Mingueza edzéseken nyújtott teljesítménye, aki Piqué és Araújo sérülése után kapta meg először a lehetőséget a felnőtt csapatban, a debütálására november 24-én került sor egy Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen.

Azóta viszont rendszeresen jó teljesítményt nyújt a pályán és ugyan még vannak hibái, de a játéka és tehetsége mindenképpen biztató a jövőre nézve. Mingueza tökéletesen tudott alkalmazkodni Koeman különböző rendszereihez, illetve az is az előnye a többi középhátvéddel szemben, hogy jobbhátvédként is bevethető.

Fontos még kiemelni, hogy Mingueza esetében egy saját nevelésű játékosról beszélünk. A védő szerződéshosszabbításának aláírásának pillanatában egyébként többek között a klub elnöke, Joan Laporta is jelen volt.

A 21 esztendős hátvéd ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve 36 mérkőzésen lépett pályára és ezeken a találkozókon 30 alkalommal kezdőként lépett pályára.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát