Laporta Guardiola miatt kért időt Koemantól

A keddi és szerdai események illetve sajtóinformációk alapján tisztábban lehet látni a Barcelona edzőkérdését tekintve. Joan Laporta elnök álma Pep Guardiola, más jelölt egyelőre nem ismert, Koemantól azért is kért időt az elnök, mert Peppel vasárnap előtt nem tud beszélni a lehetőségről.

Mostanra már kijelenthető, hogy nem pusztán egy pletyka az, hogy Laporta Guardiolát szeretné ismét a Barcelona kispadján látni, a legtöbb jelentős sajtótermék tényként kezelni a vágyat, a célt. Az ugyanakkor nyilvánvaló, hogy az elnök esélyei lehetnének nagyobbak, és akkor még finoman fogalmaz mindenki.

Guardiola korábban számtalanszor kijelentette, hogy nem célja visszatérni a Barcelona kispadjára, ráadásul nemrégiben hosszabbította meg a szerződését Manchesterben 2023-ig. Laporta abban bízik, hogy a Bajnokok Ligája szombati döntője után, ahol érdekelt Guardiola és a Man. City, lehet esélye arra, hogy Pep elgondolkodjon a váltáson – pláne ha megnyerné a Bajnokok Ligáját, és ezzel már minden jelentős célt Angliában.

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Az világos, hogy inkább arra van esély, hogy Laporta nem jár sikerrel, de még ebben az esetben is fenntartaná az érdeklődését 2022-re, tehát jövő nyárra, hogy akkor térjen vissza Guardiola. Ebben az esetben Lionel Messi esetleges maradásával számolva Messi utolsó barcelonai évében Guardiola lenne az edzője. Az ugyanis valószínű, hogy ha Messi marad is, maximum két évre marad, ezt követően távozna az Egyesült Államokba.

Laporta lemondani nem szeretne Guardioláról, akár most, akár a jövő nyárra tekintettel, és a szombati BL.döntő után beszélni fog az edzővel. Ha nem éri el a célját most, és Pep marad Manchesterben, azzal jelentősen megnőne Koeman esélye arra, hogy marad a kispadon, és kitölti a szerződését jövő nyárig.

Legalábbis ez a várható ebben a pillanatban, mert Guardiolán túl más jelöltek neve nem igazán merül fel a sajtóban, arról nem beszélve, hogy a Barcelonának jelentős végkielégítést kellene fizetnie a holland felé, ha kirúgják. Ezt feltehetően Guardiola érkezése esetén vállalná a Barcelona, egyébként viszont nem.