Emerson biztosan a Barça játékosa lesz a nyáron

Emerson Royal a következő szezonban a Barcelona játékosa lesz, vagy legalábbis az előszezont biztosan a felnőtt kerettel kezdi majd meg. A Barcelona élt a játékos kölcsönszerződésében lévő záradékkal, amely lehetővé tette a klub számára, hogy 9 millió euróért végleg megvásárolják a játékost, aki az elmúlt két idényt a Real Betisnél töltötte kölcsönben.

A katalánoknak május 31-ig kellett jelezniük, hogy élnének-e ezzel a lehetőséggel és a csütörtöki nap folyamán értesítették a szándékukról a Real Betist is. Mindenesetre az a forgatókönyv sem zárható ki, hogy a Barcelona nem pontosan 9 millió eurót fog majd átutalni a Betis bankszámlájára, ugyanis a Pellegrini együttesénél szintén kölcsönben lévő Juan Miranda is az üzlet része lehet – aki ebben az esetben végleg a Betis játékosa lenne.

A mindössze 22 esztendős Emerson meggyőzte a Barcelona vezetőségét a 2020/21-es idényben nyújtott remek teljesítményével. A jobbhátvéd 38 mérkőzésen lépett pályára és ezeken a találkozókon két gólt szerzett és négy gólpasszt is kiosztott.

Ugyanakkor Emerson leigazolása Sergi Roberto távozását eredményezheti, akinek a helye veszélybe kerülne a védelemben, továbbá Georginio Wijnaldum érkezésének bejelentése is minden bizonnyal meg fog törtenni a következő napokban, ez pedig azt jelentheti, hogy Roberto már a középpályán sem juthatna annyi játéklehetőséghez, mint korábban – éppen ezért ő lehet az egyik olyan játékos, akinek lehetősége nyílhat majd a távozásra a nyáron.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát