A Barcelona kirúgta Guillermo Amort is

Joan Laporta elnök és csapata pénteken tovább folytatta a klub vezetésének átszervezését, olyan posztokon változtatva, ahol nem volt egyértelmű a jó teljesítmény.

Ronald Koeman végül maradhatott az első csapat élén, de a másodosztályba való feljutást el nem érő Garcia Pimientának már mennie kellett a Barcelona B éléről. És szintén pénteken jelentették be, hogy távozik a klub intézményi kapcsolatokért felelős vezetője, Guillermo Amor is.

Amort még Laporta vette fel 2005-ben utánpótlás igazgatónak, két évig maradt a pozíciójában. 2010-ben Sandro Rosell elnökségével visszatért, ekkor is az utánpótlással foglalkozott. 2017-ben bízta meg Bartomeu is feladattal, ekkor is utánpótlással kapcsolatos feladata volt először, később kapta meg az intézményi kapcsolatért felelős igazgatói posztot, ahol számos nyilvános megjelenése volt, sokszor kvázi szóvivőként dolgozott, különösen a Barcelona meccsei után, illetve kupasorsolásokon.

Ebben az időszakban számos megkérdőjelezhető nyilatkozata volt a Barcelona teljesítményével és a klubvezetés döntéseivel kapcsolatban, ugyanakkor az is igaz, hogy a feladatát teljesítette, azaz diplomatikusan csomagolta be mindig azt is, amit nehezen lehetett. A neve és a munkája azonban összeforrt a Bartomeu-érával, benne volt a pakliban, hogy Laporta ideje alatt nem folytathatja.