Depay ügye célegyenesben: nagyon közel a Barçához

Memphis Depay átigazolása kapcsán egyre kevésbé várható olyan fordulat, mint történt korábban a szintén holland Wijnaldummal. A támadó szinte biztosan Barcelonában fog kikötni.

Egymástól független sajtóértesülések mind arról szólnak, hogy a Barcelonánál optimisták, bíznak a játékos szavában, és bár a bejelentésre várni kell, a színfalak mögött folyamatosan készül a végleges szerződés. Eszerint már az utolsó részleteken dolgoznak együtt a játékos képviselőivel együtt, de a legfontosabb pontokról nincs vita.

A Barcelona minimálisan javított azon az ajánlaton, amit korábban tett Depay felé, azt nem lehet tudni, hogy ez a futballista kérése volt, vagy csak a katalán klub kívánt biztosra menni a Wijnaldum-ügy után.

Depay Ronald Koeman edző kifejezett kérése volt már tavaly nyáron is, amint Luis Suárez távozott, de nem volt pénze a klubnak sem nyáron, sem télen arra, hogy a Lyontól megvásárolják. Ezúttal átigazolási díj ugye már nincs, Depay szerződése lejár június végén. Amennyire lehet tudni, Ronald Koeman most kapcsolatban is van a játékossal, és a maga részéről biztos is már abban, hogy az átigazolás meg fog történni, hiszen ezt négyszemközti telefonbeszélgetések során megbeszélhették.

Dátumot még mindig korai lenne biztosan kijelenteni, de az a várható, hogy a Barcelona hivatalosan is bejelentheti a transzfert a következő egy héten belül, a futballista bemutatása pedig közvetlenül az Európa-bajnokság után lenne, vagy legalábbis azt követően, hogy ha a holland csapat már nem érdekelt a sorozatban.