Laporta – Tebas csúcstalálkozó: Messi és a fizetési maximumok

Joan Laporta Barcelona elnök pénteken személyesen találkozik Javier Tebas Liga elnökkel Madridban, a megbeszélés célja Lionel Messi szerződés hosszabbításának megkönnyítése.

Azt Laporta is elismerte a napokban az Onda Cerónak adott interjújában, hogy Messi hosszabbításának fő akadálya a Barcelonára előírt fizetési limitekben keresendő.

“Tudom, hogy Leo szeretne maradni. Jól haladunk, minden lehetséges erőfeszítést megteszünk, hogy maradni tudjon. A pénzügyi fair play szabályaiba bele kell tudjuk illeszteni. Sok variáció van, és mindegyiket megfontoljuk. Most még nem mondhatom ki, hogy marad, mert még dolgozunk azon, hogy a legjobb megoldást megtaláljuk. Jól haladunk. A téma alapvetően a pénzügyi fair playről szól.”

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

Korábban is beszámoltunk róla, hogy a Barcelonának mintegy 200 millió euróval kell csökkentenie játékosoknak adott fizetések együttes összegén az egész évre vetítve. Pontosan ezért nem mindegy, hogy Messivel hogyan, milyen szerződést köt a Barcelona. És ezzel állhat összefüggésben az is, hogy a klub felbontotta a héten Matheus szerződését, és nem kizárható, hogy más játékosokkal is ilyen, drasztikus megoldással próbál meg élni a Barcelona.

Laporta azért találkozhat Tebasszal, hogy a szabályokba még beleférő legjobb megoldást találják meg Messi szerződésére. Messi Barcelonában maradása ugyanúgy érdeke a LaLigának, ahogy a Barcelonának is.