Az óra ketyeg… a Barçának pedig jelentősen csökkentenie kell a bérköltséget

A Barça a tavalyi 347 millió eurós fizetési sapka helyett 160 millió euróval kellene, hogy rendelkezzen

Néhány nappal az előszezon kezdete előtt Barcelonában aggasztó a jelenlegi gazdasági helyzet. Mint arról vasárnap este a RAC-1 beszámolt, a katalánok már tudják, hogy mennyivel kell majd csökkenteniük a fizetési sapkát.

Ha ennek nem tesznek eleget, akkor nem tudják majd a klub játékosaként nevezni a versenysorozatokba az eddigi érkezőket (Eric García, Emerson, Depay és Agüero), sem Leo Messit, akinek már nincsen érvényes szerződése a csapattal, és akit a LaLiga a keresetek szempontjából új igazolásként fog majd tekinteni egy hosszabbítás esetén.

És a szám pedig ijesztő. A Barça a tavalyi 347 millió eurós fizetési sapka helyett 160 millió euróval kellene, hogy rendelkezzen. Ez 187 millióval kevesebb bérköltséget jelent. Ráadásul mindezt a LaLiga által 2020/21-es szezonra becsült 350 millió eurós veszteség mellett kellene elérni.

A helyzet tehát nagyon bonyolult Barcelonában, ezért a klub hajlandó lenne akár Samuel Umtiti és Pjanic szerződését is felbontani – ha önszántukból nem szeretnének távozni – és azon gondolkodnak, hogy ugyanezt teszik majd az olyan játékosokkal is, mint Coutinho.  Neto, Junior Firpo vagy Braithwaite esetében arra számítanak a klubnál, hogy némi összeget képesek lesznek majd kapni az érdeklődő csapatoktól a játékosokért cserébe. És vannak olyan labdarúgók, akiknek a távozásra is lehetőségük nyílhat egy megfelelő ajánlat esetén, Lenglet, Dembélé vagy Griezmann neve szerepel ezen a listán.

Az egyenlet kulcsa azonban a tapasztaltabb játékosok fizetéscsökkentsében rejlik. Laporta megegyezett Piquével, de Jordi Alba, Sergio Busquets vagy Sergi Roberto helyzete még megoldásra vár. Utóbbira nem számít az együttes, de nem szívesen távozik. Busquets és Alba esetében az a cél, hogy jelentős fizetőscsökkentést hajtsanak végre a jelenlegi szerződésükben.

Közben Messi Argentínában várakozik a fejleményekre. Az igaz, hogy az argentin klasszis maradására továbbra is több esély mutatkozik, mint a távozására, illetve köztudott, hogy Laportával remek kapcsolatot ápol, de a helyzet kezd bonyolódni, és a LaLiga elnöke, Javier Tebas egyértelművé tette, hogy nem engedi, hogy bármelyik csapat is megszegje a Liga szabályait a bérköltségekre vonatkozóan.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát