Rajtol a 2021-2022-es Barça – Ilaix Moriba nélkül

Pénteken még csak az orvosi vizsgálatokkal, de elkezdte a közös munkát a Barcelona, szombaton pedig már edzésre is sor kerül.

Ronald Koeman a kispadon, ebben nincs változás a tavalyi évhez képest, és sok régi arcban sincs, de természetesen hamarosan fel fognak tűnni új igazolások is. Pénteken még csak azok jelentek meg edzésekre, akik nem szerepeltek vagy fognak szerepelni semmilyen világversenyen, tehát EB-n, Copa Américán vagy az olimpián. Így az összkép most hivatalosan 11 játékos az első keretből, és 9 a B keretből, akik együtt dolgoznak Ronald Koeman keze alatt.

A felnőtt keretből meghívót kaptak: Ter Stegen, Dest, Piqué, Pjani, O. Dembélé, Riqui Puig, Neto, Coutinho, Sergi Roberto, Ansu Fati és Umtiti. Közülük a sérültek nem fognak dolgozni természetesen.
A B keretből meghívót kaptak: Monchu, Ilias, Gavi, Comas, Ramos Mingo, Nico, Arnau Tenas, Álex Collado és Iñaki Peña.

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

A többiek a későbbiekben fognak bekapcsolódni a közös munkába, ahogy a szabadságuk letelik. De a legfontosabb téma nem az olyan játékosokhoz kapcsolódik most, mint Pedri, vagy mondjuk a klubhoz szerződéssel éppen most nem is kötődő Messi.

Ilaix Moriba a tavalyi szezon nagy felfedezettjei közé tartozott, és idén is nagyon fontos szerep jutna neki, ha sikerült megállapodnia a Barcelonával a hosszabbításáról. A játékos kontraktusa ugyanis jövő nyáron lejár, és a tárgyalások nem haladnak úgy, ahogyan azt a klub elképzelte. Moriba nemrégiben váltott menedzsert, most a német Rogon nevű ügynökség képviseli, bár az édesapja súlya továbbra is jelentős a döntésekben. Azonban ebben a helyzetben, hogy a klub nem látja az előrelépést, és a megegyezésre törekvést kellőképpen, úgy döntött, hogy addig, amíg nincs változás az ügynökök hozzáállásában, addig Moriba nem látogathatja az első csapat edzéseit, és csak a B kerettel dolgozhat.

A Barcelona célja a megállapodás, de ha ez nem lehetséges, akkor viszont a játékos eladása lenne a cél, mert Ilaix megegyezés nélkül a jövő nyáron ingyen távozhatna. Ezt pedig mindenképpen el akarja kerülni a Barcelona. Ez az intézkedés a klub részéről nyomásgyakorlás, hogy a szerződésbeli ügyek megoldása nélkül a középpályás nem dolgozhat a felnőtt kerettel.