Hivatalos: Carles Aleñá a Getafe játékosa

A várakozásoknak megfelelően Carles Aleñá a Getafe játékosa lett. Arról egyik klub sem számolt be, hogy a fiatal játékos pontosan mekkora összegért váltott csapatot – amely a hírek szerint 5 millió euró lehet – de leszögezték, hogy amennyiben a Getafe a jövőben megválik majd a középpályástól, akkor az átigazolási díj fele a Barçát illeti.

Fontos még megemlíteni, hogy a katalánok a szerződésben egy visszavásárlási opciót is elhelyeztek, valamint egy első ajánlat elutasításának lehetőségét is, amely azt jelenti, hogyha a jövőben egy érdeklődő klub megvásárolná Aleñát – és ezt azt ajánlatot a Getafe is elfogadná – akkor a Barcelonának alkalma lesz ugyanazon összegért visszavásárolni a játékost.

Aleñá a La Masía összes korosztályában pályára lépett, amíg Luis Enrique irányításával nem debütált a felnőtt csapatban a 2016/17-es szezonban egy Hércules elleni Copa del Rey találkozón, ahol egyébként ő szerezte az egyetlen, mindent eldöntő találatot.

A 23 esztendős labdarúgó gyerekkorában szélsőként játszott, később került csak át a középpályára. 43 mérkőzésen lépett pályára a Barcelona színeiben, de nem sikerült a klub egyik meghatározó játékosává válnia, ezért rendszeresen kölcsönadták: megfordult a Real Betis és a Getafe együttesénél is, most pedig végleg a madridiak játékosa lett.

Aleñá a Barcelona ötödik nyári távozója, Todibo (8,5 millióért lett végleg a Nice játékosa), Matheus Fernandes (egyoldalúan felbontotta a klub a szerződését), Trincão (kölcsönbe került a Wolverhampton csapatához) és Junior Firpo (15 millió euróért lett a Leeds játékosa) után. Emellett a Barça elengedte Juan Mirandát, aki végleg a Real Betishez került, valamint Konradot is a Marseille-hez. Mindkét játékos hivatalosan a B csapat tagja volt az átigazolás megtörténésekor.

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát