A West Ham és az Everton is figyelemmel kíséri Lenglet helyzetét

A West Ham és az Everton is megkereste a Barcelonát, hogy első kézből tájékozódjanak Clément Lenglet csapatban betöltött szerepéről. A katalánok a védő kölcsönadásán gondolkoznak, egy jó ajánlat esetén pedig akár végleg meg is válnának a játékostól, ezzel is csökkentve a klub rendkívül magas bérköltségét.

A francia hátvédet mindkét Premier League klub szívesen a soraiban tudná, ugyanis szükségük van a védelmük megerősítésére. Lenglet egyelőre nem szerepel a Barça átigazolási listáján, de szívesen kölcsönadnák őt, egy jó ajánlat esetén pedig végleg eladnák.

Umtiti rendszeres térdproblémái miatt Lenglet hamar ott tudott ragadni a Barcelona kezdőcsapatában, az elmúlt szezonban azonban több, mint megkérdőjelezhető volt a teljesítménye, mivel néhány mérkőzés kulcsfontosságú pillanataiban védelmi hibákat követett el: sokszor a saját testéről talált utat a labda a Barcelona kapujába, néha a kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, vagy “csupán” egy rosszul időzített szerelést hajtott végre a pálya ezen területén, amiért szintén büntetőhöz jutott az ellenfél.

Ráadásul Lenglet-nak az előttünk álló idényben nehezebb lesz majd bekerülnie a Barça kezdőcsapatába, hiszen Eric García is a klub játékosa lett a nyári átigazolási időszakban, aki a Manchester Cityben és a spanyol válogatottban egyaránt tapasztaltabbá és érettebbé vált, és mivel a La Masíán nevelkedett, így a Barcelona játékának alapjait is elsajátíthatta már korábban.

***

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!