Kudarcba fulladhat a Griezmann – Saúl csere?

„Bonyolult” – mondják azok, akik tudnak arról, hogy az Atlético és a Barcelona közötti lehetséges megállapodás szerint Saúl és Griezmann még ebben az átigazolási időszakban csapatot váltana. Ez egy olyan átigazolás volt, amely az elmúlt héten közel állt a véglegesítéshez, de a napok múlásával és néhány feltétel megváltoztatásával egyre bonyolultabbá vált.

Egyre több forrás erősíti meg a hírt, miszerint a Barça és az Atlético Madrid továbbra sem tudott megállapodásra jutni egymással az üzletről, és a felek közötti tárgyalások lelassultak. Már nem annyira egyértelmű, hogy létrejöhet ez a transzfer, mint korábban.

A Transfermarkt szerint Griezmann 60 millió eurót, Saúl pedig 40 millió eurót ér, ezért a Barça vagy némi összeget vagy pedig még egy játékost szeretne kérni Saúl mellé a matracosoktól a francia támadóért cserébe, de ebbe az Atlético egyelőre nem partner, pedig korábban Hermoso vagy Lodi belépése is elképzelhetőnek tűnt az üzletbe, sőt a másik nehézséget az okozza, hogy Griezmann teljes fizetését sem tudnák átvállalni a madridiak, így ennek egy részét továbbra is a katalánoknak kellene fizetniük az átigazolás után is (ahogy ez Suárez távozása után is történt tavaly), azonban Laportáék egyértelműen leszögezték, hogy ebbe nem fognak belemenni.

Griezmann várhatóan kedden tér vissza a Barcelona edzéseire a klub edzőközpontjába és alig várja, hogy az őt mindig is jellemző profizmussal kezdje meg az előszezont. Szerdán még biztosan nem fog pályára lépni a Nàstic elleni első előkészületi mérkőzésen, de szombaton lesz egy másik találkozó a Girona ellen, amelyben már játéklehetőséghez juthat, amennyiben továbbra sem fognak közeledni az álláspontok a felek között.

***