Holtponton Sergi Roberto hosszabbítása

Nem lehet tudni, hogy milyen okokból, de Sergi Roberto szerződés hosszabbítási ügye megállt, és nem várható, hogy a következő hetekben pont kerülne a végére.

A Barcelona a csapatkapitányai közül hárommal meg tudott állapodni a bérezések csökkentéséről, Piqué volt az első, majd jött Busquets és Alba. Sergi Roberto ügye húzódik a legtovább. Ennek oka lehet az is, hogy Sergi Roberto szerződése jövő nyáron lejár, és esetében a Barcelona a fizetéscsökkentésért cserébe azt ajánlotta, hogy két évvel meghosszabbítják a kontraktust. A további három játékos esetében a kontraktus hosszabbítására nem volt szükség.

Azonban azt sem lehet vitatni, hogy Sergi Roberto csapatban betöltött szerepe, jelentősége az elmúlt időszakban csökkent, olyannyira, hogy a Bayern München elleni meccsen ki is fütyülték a szurkolók – ami annak fényében, hogy egy saját nevelésű, klubot imádó, azzal maximálisan azonosuló játékosról van szó, lényegesen többet jelent, mint mondjuk Umtiti vagy Coutinho esetében.

Josep Maria Orobitg, a játékos menedzsere a Mundo Deportivo érdeklődésére azt elárulta, hogy valóban “most minden megállt”, de szerinte “bármelyik pillanatban újra napirendre kerülhet a téma.”

Mindenesetre teljesen nem lehet kizárni azt az eshetőséget sem, hogy a Barcelona szakmai okokból nem hosszabbítana további két évre a játékossal, vagy más feltételekkel tenné, mint korábban.

A legjobb Barçás pólókat válogatottuk össze nektek – nézd meg a teljes kínálatot!