Koeman még marad a Barça kispadján… Jordi Cruyff mentette meg a kirúgástól

A múlt hét szerdai, Benfica elleni sima vereség után Joan Laporta biztos volt abban, hogy Ronald Koeman maximum a hétvégi, Atlético Madrid elleni bajnokin fog leülni már csak a kispadra, és mivel volt alkalma találkozni újságírókkal, ők is erről a tervről számoltak be.

De jelen állás szerint nem ez a várható forgatókönyv, és Koemannak több meccse is lehet még a Barcelona élén, az már az eredményektől függ elsősorban, hogy mennyi. Ahogyan az a napokban kiderült, Johan Cruyff fia, Jordi Cruyff győzte meg Laportát arról, hogy adjon még esélyt a hollandnak, legalább addig, amíg látható, hogy mit tud felmutatni Koeman a teljes, vagy közel teljese rendelkezésére álló állománnyal.

Az ugyanis nem vitatható, hogy a Barcelona lehetőségei, különösen a támadójátékot tekintve erősen korlátozottak, és a jelenhez képest sokat számíthat, hogy ha a csapatban lehet gondolkozni egy igazi középcsatárral, aki érzi is a kaput, mint Agüero, illetve még egy gyors és mélységet teremtő játékossal, mint Dembélé. Illetve természetesen egy jobban terhelhető Ansu Fatival.

Jordi Cruyff nagyon jó kapcsolatot ápol Koemannal, miután ők még együtt is játszottak a Barcelonában a kilencvenes évek közepén, de Cruyff Laporta számára is olyan valaki, akinek ad a szavára. És Cruyff meggyőzte őt arról, hogy adjon még esélyt Koremannak, sőt, azt is elérte, hogy ők ketten beszéljenek egymással. Cruyff emlékeztette arra Laportát, hogy Koeman játékosként a klub legendája, aki ráadásul egy nagyon nehéz pillanatban vette át a Barcelonát. Ezért több bizalmat és még több esélyt érdemel a bizonyításra. Ennek köszönhető, hogy Laporta 24 órán belül meggondolta magát, és megszavazta azt a bizalmat, amit Cruyff kért tőle.

Laporta és Koeman szombaton, még az Atlético Madrid elleni meccs előtt beszéltek is egymással, és tisztázták, hogy egyik fél sem fogja mások előtt támadni a másikat, illetve, hogy kap még esélyt Koeman a bizonyításra – de ennek az ideje függ az eredményektől. A válogatott szünetet követően három hazai meccse lesz a Barcelonának a Valencia, a Dinamo Kijev és a Real Madrid ellen. Ezeken a meccseken győzelmekre van szükség, és lényegesen jobb összképre ahhoz, hogy ezt követően ne edzőváltás következzen.

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!