Hivatalos Ansu Fati hosszabbítása 2027-ig

A Barcelona szerdán este hivatalossá tette Ansu Fati szerződés-hosszabbítását, ami a csapat megfiatalításának egyik legfontosabb lépése volt. Ansu Fati a klub reményei szerint a Barcelona következő évei során a csapat elsőszámú sztárja lesz, aki köré épül a jövő csapata.

A még mindig csak 18 éves Fati most 2027-ig ír alá, tehát a jelenlegi, és még további öt szezonra. A hosszabbítással jelentősen nő a fizetése, de ezzel együtt a kivásárlási ára is 1 milliárd euróra ugrott, ami illik ahhoz, amilyen szerepe már most van, és amilyen még lesz a Barcelonán belül. Annak ellenére, hogy 18 éves, kevesen kérdőjelezhetik meg a tehetségét és az erős személyiségét.

Ansu saját nevelésű játékos, és ugyan az elmúlt bő egy évben már folyamatos volt iránta az érdeklődés, nem kívánt távozni, hiába keresett volna többet más kluboknál. Idén nyáron a Messi által örökül hagyott 10-es mezt is elfogadta, miután a csapatkapitányoktól erre engedélyt kért.

A hosszabbítása azért is volt nagyon lényeges, mert bár papíron a Barcelona egyoldalúan meghosszabbíthatta volna az egyébként lejáró szerződését 2024-ig, de mivel azt a kontraktust még kiskorúként írta alá, jogilag egyáltalán nem volt biztos, hogy a Barcelona valóban jogosult lett volna az egyoldalú hosszabbításra.

Pedrivel már korábban hosszabbított a Barcelona, jönnek majd még a sorban olyan fiatalok, mint például Gavi, akikkel várhatóan hosszú évekre tervez előre a Barcelona.