Dani Alves visszatérése játékosként szinte kizárt

Xavi Hernández már elemzi a csapat összetételét és azt, hogy a téli átigazolási időszakban hol lehetne majd erősíteni a csapaton, de egy dologban már megvan az egyetértés az irodákban és az öltözőben, Dani Alves játékosként nem tér vissza a Camp Nouba. A brazil játékos felajánlotta magát, de sem a szakmai stáb, sem a klub vezetői számára nem jelent ez egy életképes opciót. A visszatérése játékosként, szinte kizárt.

Dani Alves csapat nélkül maradt, és 38 évesen olyan klubot keres, ahol szívesen befejezné pályafutását. A jobbhátvéd a Barcelonát tekintette annak a csapatnak, ahol a legszívesebben megtenné ezt, és ezt már a vezetőség néhány tagjával is közölte. Sőt, éppen néhány hete tette meg mindezt, amikor a Camp Nouban nézte meg a Dinamo Kijev elleni Bajnokok Ligája mérkőzést. A válasz egyértelmű volt: a klub közvetlen tervei között nem szerepel a jobbhátvéd szerződtetése, ráadásul a brazil nem illik bele abba a játékosprofilba, amellyel a Barça a jövőbeni projektjét szeretné felépíteni. A katalánok szándéka továbbra is az, hogy fiatal játékosokkal, tehetségekkel térjenek vissza a legmagasabb szintre és emelett határozottan kitartanak.

Az elmúlt órákban azonban Brazíliából úgy értesültek, hogy a következő napokban lesz egy találkozó Alves és a Barcelona között, hogy megvizsgálják az esetleges érkezésének körülményeit, de az a helyzet, hogy ez az opció jelenleg egyáltalán nincs napirenden a klubnál, mert nem tartják ezt egy életképes lehetőségnek, annak ellenére, hogy mindig is tisztelték és csodálták Alvest játékosként és emberként is.

Annak ellenére, hogy az már biztosnak tűnik, hogy a jobbhátvéd játékosként nem tér vissza a Camp Nouba, a vezetőségben vannak olyan személyek, akik mégis úgy gondolják, hogy a jövőben elfoglalhat majd valamilyen pozíciót  a klubnál, mert úgy vélik, hogy ő egy olyan személyiség, aki nagy médiavonzattal rendelkezik, alapjában véve kiváló futballista, különösen pedig a Barcelonában eltöltött évei és tapasztalatai miatt hosszútávon előnyös lehet majd a Barça számára.

Alves, aki többek között a Sevilla, a Juventus és a PSG játékosa is volt, nyolc szezont töltött Barcelonában (2008/09 – 2015/16), 391 találkozón lépett pályára és 23 trófeát nyert a csapattal!

***