Dembélé hosszabbítása távolabb, mint valaha

A szerdai napra kitűzött tárgyalások nem alakultak jól a Barcelona és Dembélé ügynökei között, és ebben a pillanatban távolinak tűnik, hogy a francia hosszabbítson a katalán klubbal.

Pedig a megbeszélés előtt inkább optimizmus uralkodott a támadó maradásával kapcsolatban, azonban a játékos ügynökei olyan anyagi elvárásokat támasztottak a folytatáshoz szerdán, amit a Barcelona nem tud vállalni. Az átigazolási ügyekre szakosodott újságíró, Gerard Romero a Twitch csatornáján egyenesen arról számolt be, hogy a tárgyalások megszakadtak, és Dembélé nem fogja folytatni a Barcelonában jövő nyártól, tehát ingyen fog távozni.

Ezt az információt több katalán és spanyol lap is próbálta megerősíteni vagy cáfolni más informátorokkal, a valóság ennél talán enyhébb, és meg nem szakadtak a tárgyalások, lehet következő megbeszélés, de azt minden forrás megerősíti, hogy a Barcelonánál most kifejezetten pesszimisták az ügyben. A szerdai tárgyalás nem alakult jól, olyan elvárásokat támasztott Dembélé ügynöke, amit a Barcelona nem fog tudni teljesíteni, ilyen formán Dembélét most inkább látják a klubon kívül, mint azon belül.

Dembélé helyzete okozhat problémát Ferran Torres nevezését tekintve is, mert ugyan a spanyol támadót leigazolta a Barcelona, nevezni csak akkor tudja, ha könnyít a játékoskeret összesített fizetésein. És a terv része volt az is, hogy Dembélé fizetése rövid távon csökkent volna, ezáltal „helyet adva” Ferran Torresnek.

Azt sem lehet kizárni, hogy a tárgyalásokat kifejezetten megnehezítette Ferran leigazolása, mert a francia ügynökei most mondhatják azt, hogy ha Ferrara van pénze a Barcelonának, akkor Dembélére is legyen.

A Barcelona várhatóan meg fogja próbálni még egyszer elérni a megállapodást, de valószínűleg ideje van annak, hogy B terveken is gondolkozzon, akár azon is, hogy januárban megpróbálja eladni Dembélét, hogy valamennyi pénzhez jusson, és egyúttal csökkentse a fizetési terheit.