Szalai Attila lehet a kulcs Umtiti távozásában?

A magyar védő értékesítése tehetné lehetővé Umtiti Törökországba igazolását

A katalán Sport oldalán arról írnak, hogy úgy tűnik Umtiti meggondolhatta magát és hajlandó télen távozni Barcelonából. Konkrétumról egyelőre még nem lehet beszámolni, de a szerződéshosszabbítása ellenére, vagy éppen ezért, a távozása most minden eddiginél közelebbinek tűnik . Ezen lehetőségeket próbálta meg felmérni a barcelonai lap.

Az FC Barcelona már megoldotta a téli átigazolási időszak egyik legnagyobb feladatát azzal, hogy félévre kölcsönbe tudta adni az Aston Villanak Philippe Coutinhot. Ez egy fontos lépés volt a bértömeg csökkentése szempontjából, de a klub további játékosoktól is megszabadulna a januári transzfer időszakban, hogy megnyíljon az út további játékosok átigazolására és regisztrálására.

A következő fontos célpont a francia világbajnok védő, Samuel Umtiti, aki eddig úgy volt a keret egyik legjobban fizetett tagja a szerződéshosszabbításáig, hogy az idei szezonban mindössze egyszer lépett pályára a bajnokságban. Big Sam értékesítésével már évek óta próbálkozik a klub – egyelőre sikertelenül -, de úgy tűnik, hogy már ő is hajlik a távozásra.

Az előrejelzések szerint Törökország, Anglia és Franciaország lehet a végállomás, ahol a hátvéd új otthonra lelhet. Ezek közül is a leggyakrabban emlegetett kérő a török Fenerbahçe, ahol a magyar válogatott hátvéd, Szalai Attila értékesítése nyitná meg az ajtót Umtiti szerződtetésére. A török csapat 20 millió eurós árcédulát akasztott a magyar válogatott játékosra, de hivatalos ajánlatról még nem számolt be a török klub Szalai Attila kapcsán.

A másik lehetőség a frissen új tulajdonos kezébe került Newcastle, akik a télen már leigazolták Kieran Trippiert, vettek egy csatárt a rivális Burnleytől, de a kiesés elől menekülő csapat keretére még ráfér az erősítés, főleg a védelemre. Umtiti számára is csábítóbb lehet a Premier League, mint a török liga, ráadásul a szarkákhoz való igazolás folyamatos játék lehetőség ígéretével kecsegtet egy top ligában, amire Barcelonában biztosan nem lenne esélye. Igaz, BL álmok helyett a kiesés elkerüléséért kellene játszania.

A harmadik lehetséges irány a hazatérés lehet Franciaországba. Itt érdeklődőkről nem lehet beszámolni, ami arra utal, hogy ez inkább csak a sajtó és a játékos elképzelése lehet. A lap szerint viszont Umtiti egyetlen dolgot világosan kijelentett: csak nyárig szóló kölcsönt hajlandó elfogadni és fél év múlva visszatérne Barcelonába.

***