A Mundo Deportivo értesülései szerint a Barcelona nyáron a védelem minden egyes posztjára szeretne játékost igazolni. Már megvannak az egyes célpontok is: Gayá, Tagliafico, Christensen, Rüdiger, Azpilicueta, de hogy közülük ki fog valójában megérkezni, arra még nehéz biztosat mondani. 

A balbekk pozíciójára az elsődleges célpont José Gayá, aki jelenleg a Valenciában futballozik. Egyelőre nem hosszabbította meg a 2023 nyarán lejáró szerződését, amennyiben ez nem változik, akár nyomott áron is megszerezhető lenne, ugyanakkor korábban olyan hírek is napvilágot láttak, hogy a Barcelona érdeklődése ellenére sem akar váltani, a célja hosszabbítani a Valenciával.  Rajta kívül más nevek is a kalapban vannak, ha ez az irány nem lesz életképes: Nicolás Tagliafico, aki a nemrég lezárult átigazolási időszakban távozni szeretett volna az Ajax-tól, de a Barça nem tudott megegyezni a holland együttessel, így nyáron újra tárgyalhatnak róla a felek. Marcos Alonso is egy lehetséges opció, aki szintén távozni akart januárban és megfizethető áron lehetne szerződtetni a Chelsea-től. A negyedik lehetőség a Benfica balhátvédje, Alex Grimaldo, akit jelenlegi klubja nem engedett el januárban és vissza szeretne térni nevelőegyesületéhez, a Barcelonához.

Belső védő poszton is új játékosra lesz szükség, már csak azért is, mert a Barcelona Umtiti, Lenglet és Mingueza távozásával számol. Andreas Christensen és Antonio Rüdiger szerződése is lejár az idény végén a Chelsea-nél, ezért ha nem hosszabbítanak jelenlegi munkaadójukkal, szabad ügynökként érkeznének. Christensen megszerzésére mutatkozik nagyobb esély, mert ugyan a jelenlegi fizetése magas, de nem magasabb, mint bármelyik másik Barça középhátvédé. A Bayern Mücnhen célkeresztjében is ott szerepel mindkét játékos, de ők Rüdigert preferálják.

Azpilicueta egészen közel a Barçához – nyáron érkezne ingyen

Cesar Azpilicueta szerződtetése áll a leginkább előrehaladott állapotban, a Barcelona  már komoly lépéseket tett annak érdekében, hogy a spanyol focista a katalán klubot válassza, ahogy arról decemberben már írtunk. Az ő kontraktusa is most nyáron jár le és ‘Azpi’ a döntés meghozatala előtt beszélni szeretne a Chelsea meghatalmazott főigazgatójával, Marina Granovskaiaval. Három/négy védős játékrendszerben, a szélen/középen is bevethető, ez a sokoldalúság nagyon vonzó Xavi számára, aki mindent tud róla, ráadásul még kellene lennie benne 1-2 jó évnek, mivel még csak 32 éves, ami védőknél még egyáltalán nem számít soknak.

***