Christensen és Kessié szerződtetése közel, de még nincs megállapodás

Utolsó fázisába lépett a Barcelona tárgyalássorozata Andreas Christensennel és Franck Kessiével, erről spanyol, angol és olasz lapok is beszámoltak egymástól függetlenül is. Végleges megállapodás azonban nincs még a dán védővel és az elefántcsontparti középpályással, ráadásul mivel más csapatokkal is tárgyalhatnak lejáró szerződésű játékosként, van még esély arra is, hogy változzon a jelenlegi helyzetük.

 

 

A helyzet viszont egyelőre jól néz ki barcelonai szempontból, mert folyamatosan tárgyal a klub a két játékossal és jó eséllyel sikerülhet velük megállapodni a következő hetekben. Korábban is írtunk már róluk, mint potenciális célpontokról, az újdonság most az, hogy várható előrelépés az ügyükben – akár pozitív, akár negatív irányba, mert a jövő évi keret megerősítését minél hamarabb véglegesíteni akarja a menedzsment azokkal a játékosokkal, akik ingyen érkezhetnek.

Nyáron a védelem megerősítése is prioritás lesz

A Sport értesülései szerint Christensen leigazolása realizálódhat könnyebben és előbb, miután a Barcelona emelt az ajánlatán és négy év helyett öt évre szóló szerződést kötne a dán védővel. Mateu Alemany és Jordi Cruyff tárgyaltak is a játékossal a napokban Londonban és szóbeli ígéretek már vannak is rá, hogy Barcelonába költözzön Christensen, ezt tervezik most papírra önteni a következő hetekben. A Chelsea játékosa 26 éves lesz hamarosan, és korábban is érdeklődött már érte a Barcelona, de most van a leginkább esély rá, hogy valóban le is tudja igazolni, a hírek szerint Xavi egyetértésével. (Mellette pedig csapattársa, César Azpilicueta is kiköthet Barcelonában…)

Ami az üzlet ellen szólhat, akár még az utolsó pillanatban is, hogy a Bayern is középső védőt keres, anyagilag pedig jobb ajánlatot is adhatnak Christensennek, ha akarnak, annak ellenére, hogy a hírek szerint egyelőre lemondtak róla. Emellett kérdés, hogy milyen szerep várhat a játékosra Barcelonában, mert Araújo és Eric García is kezdőtagságra pályáznak, és várhatóan Piqué is ott lesz még  36 évesen is. Fix kezdő kapásból valószínűleg nem lesz,  annak jövőre csak Araújo számít majd – ha sikerül vele hosszabbítani.

Paolo Maldini: „Nincs megállapodásunk Kessiével”

Franck Kessié neve szintén egy ideje már ott van a Barceloan radarján, és most már az olasz lapok is arról írnak, hogy nehezen fog szerződést hosszabbítani és a Milannál maradni. Az olaszok sportigazgatója, Paolo Maldini is megerősítette a minap adott nyilatkozatában, hogy jó esély van rá, hogy Kessié nem fogja folytatni náluk, ha nem fogadja el a jelenleg előtte lévő ajánlatot. „Normális, hogy a Barcelona érdeklődik, lejár a szerződése és nincs megállapodásunk vele. Egyértelműek a klub feltételei felé és egyáltalán nem fogunk eltérni tőle.”

A 25 éves elefántcsontparti középpályás helyzete nem egyszerű, a Milan szurkolói már fütyülik is meccseken amiatt, hogy nem hosszabbított, ami a tavaly nyáron, a Gazzettának adott nyilatkozata fényében talán még érthető is.

„Büszke vagyok rá, hogy a Milant választottam, és nem áll szándékomban távozni. Sőt, örökké itt akarok maradni. Ha visszatérek az Olimpiáról, mindent megoldunk. Csak a Milant akarom, Maldini tudja, mit szeretnék.” – nyilatkozta még júliusban.

A Barcelonánál úgy tekintenek rá, mint aki a tökéletes kiegészítése lehet a jelenlegi középpályás felhozatalnak, mert támadásban és védekezésben is jól használható és a szerződtetése esetén ő lehet a hatodik játékos, akivel teljes lesz a keret a pálya közepén a következő szezonban, Pedri, de Jong, Busquets, Gavi és Nico mellett. Ezt azt is jelenti, hogy Riqui Puig és Sergi Roberto csak periférián lennének, ha nem távoznak.

Kessié esetén még inkább kérdés, hogy a bevállalja-e a nem fix kezdőtagságot Barcelonában, abban ugyanis aligha lesz változás, hogy Pedri, de Jong és Busquets lesznek az elsőszámú kezdők jövőre is és Gavi is rendszeresen játszani fog. Sérülések viszont mindig vannak és rotáció is jobban elképzelhető, ha megvannak a Xavi elképzeléseihez leginkább illeszkedő játékosok. Ha végül nem sikerül a megállapodás, az az anyagiak mellett elsősorban az elegendő játéklehetőségre adott garancia hiánya miatt lehet.

A Barcelona egyébként több mint 80 millió eurót „spórolna”, ha mindkét játékost sikerülne szerződtetnie ingyen, mivel a Transfermarkt 48 millióra értékeli Kessié és 35 millióra Christensen piaci értékét.

***