Eduard Romeu: „Haaland? Ezek a számok jelenleg elérhetetlenek számunkra”

Eduard Romeu, az FC Barcelona alelnöke és gazdasági vezetője egy sajtótájékoztató keretein belül beszélt a nyári átigazolásokkal kapcsolatos tervekről, és elmondta, hogy Erling Haaland szerződtetése körülményes lenne a nehéz gazdasági helyzet miatt. Hozzátette, hogy bizonyára lesznek olyan klubok, amelyek előnyösebb helyzetben lesznek a katalánokhoz képest a norvég center megszerzése érdekében.

Igazolások

,,Úgy volt, hogy télen nem tudunk igazolni, mégis sikerült, és az edzőnk nagyon jól igazolt. Az feladatunk, hogy legyen elképzelésünk és hogy figyeljük a piacot. Nem gondolkodunk azon, hogy százmilliókat költsünk, mint ahogy arról néhány ember beszél, mivel logikusan a helyzet nem alkalmas erre.”

Haaland

,,A Barçában semmi sem lehetetlen, de ez egyébként nagyon nehéz. Ő a négy-öt legkeresettebb játékos egyike, és lesz négy-öt csapat, aki előnyből indul, mert vagy erősebbek, vagy más szabályok szerint játszanak, mint mi, vagy bármilyen okból fontolóra veszik őket, és rendelkeznek olyan kiváltságokkal, amelyek megkönnyítik a helyzetüket. Ez nem tőlem függ, de ezek a számok ebben a pillanatban elérhetetlenek számunkra.”

Fizetési sapka

,,Semmi nem változott, amiről ne tudtunk volna már eddig is. A LaLiga elkészítette a tavalyi és a mostani szezon várható veszteségeinek az előrejelzését.”

Jövő

,,Még három hónap van hátra, és különböző lehetőségeket is számításba veszünk egymással párhuzamosan. Készítünk egy előrejelzést, és már több dolgot is alá tudnánk írni, de mindig azt mondjuk, hogy a sietség az nem a legjobb útitárs, és amit mi keresünk, az a Barça értékének a maximalizálása.”