Pablo Torre túl a hivatalos bemutatáson, 2026 nyaráig írt alá

Pablo Torre már minden szempontból a Barcelona játékosa. A mindössze 19 esztendős középpályás szerda délben írta alá szerződését a Barçával, amellyel már hónapokkal ezelőtt megegyezett, miután a katalánok megállapodtak a Racing Santanderrel az átigazolásról. Az esemény zártkörű volt, így nem lehettek ott a szurkolók a helyszínen, ahogyan az újságírók sem.

Torre négy szezonra írt alá, és a szerződésében egy 100 millió eurós kivásárlási záradék is szerepel. A Barça 5 millió eurót fizetett a játékosért, de ez az átigazolási díj különböző feltételek teljesülése esetén még 20 millió euróval emelkedhet majd a jövőben. Ezzel a Racing középtávon magasabb hozamot szeretne elérni, mivel meg vannak győződve arról, hogy a középpályás Barcelonában is fejlődni fog. Ez az üzlet hasonló ahhoz, amit a katalánok anno Pedrivel kötöttek.

A bónuszok a játékos teljesítményéhez és az első csapatban játszott mérkőzéseinek számához kapcsolódnak, és semmiképpen sem az új klubjában megszerezhető trófeákhoz.

Pablo Torre 2015-ben csatlakozott a Racing akadémiájához. Idén ő volt a főszereplője a Racing felemelkedésének, és úgy döntött, hogy  Barcelonában teszi meg a következő nagy lépést a karrierjében.

Az előszezont minden bizonnyal majd az első csapattal fogja kezdeni, a hét folyamán pedig már csatlakozni is fog Xavi Hernández keretéhez, de nem kizárt, hogy a Barça B-ben is pályára lép majd néhány alkalommal kezdetben, hogy játékban legyen és felvegye a ritmust a többiekkel.

***