Sűrű lesz a hét: bejelenthetik Christensent, Kessiét és a TV-jogok értékesítését is

Szerdán közleményben jelenik meg a tv-s jogok eladása, valamint péntektől a Spotify lesz a fő szponzor

Andreas Christensen és Franck Kessié lehetséges Barcelonába való szerződéséről már korábban is beszámoltunk. A játékosok szerződései hivatalosan még nem kerültek aláírásra, ugyanakkor már papírra vannak vetve a részletek, amelyekről az alábbi cikkben írtunk bővebben. Az El Mundo Deportivo beszámolója szerint a hét végén pedig érkezhet a hivatalos bejelentés is. 

Új játékosok a horizonton – kik érkezhetnek a nyáron?

Június 4-én szombaton jelentheti be két új szerzeményét a Barça Christensen (a Chelsea korábbi belső hátvédje) és Kessié (a Milan korábbi középpályása) személyében. Mivel idén lejár a szerződésük, szabadon igazolhatók lesznek, vagyis nem kell értük átigazolási díjat fizetni – ami a katalánok jelenlegi gazdasági helyzetére nézve csak előny. A Mundo Deportivo információ szerint még az előszezon kezdete, azaz jövő hét hétfő előtt szeretné bejelenteni Barcelona a két játékos érkezését. Ezt követően eshetnek majd át a kötelező orvosi vizsgálatokon, és kezdhetik meg az idényre való felkészülést, illetve ezután történhet majd meg a hivatalos bemutatásuk is.

A dán védő egyébként hétfőn búcsúzott el a Chelsea-től a közösségi médián keresztül, míg az elefántcsontparti középpályás szintén elköszönt már egy korábbi nyilatkozatában Milánótól.

Christensen elköszönt a Chelsea-től… | Forrás: Instagram – @andreaschristensen3

Új fő szponzor: Spotify

A pénzügyi év végével, június 30-án végleg elköszön a Barcelona a Rakutentől is, amely 2016-ban lett a csapat szponzora. A Spotify neve már szerepel az új mezeken, azonban péntektől a stadion névadója is lesz egyben.

Zéró mínusz

Még a héten jelenti be a klub hivatalosan is azt a gazdasági intézkedést, amely lehetővé teszi, hogy veszteség nélkül záruljon a 2021/22-es szezon. Ez pedig a Sixth Street Partners befektetési vállalattal kötött üzlet eredménye lesz – az amerikai cég a televíziós jogok 10%-át fogja megvásárolni a Barcelonától, ami körülbelül 205-215 millió eurós bevételt jelent. Várhatóan sajtóközlemény formájában fog megtörténni a bejelentés, Joan Laporta klubelnök pedig nem fog sajtótájékoztatót tartani.