Hivatalos: Kessié a Barcelona játékosa!

A Barcelona hivatalos közleményben jelentette be, hogy Franck Kessié ingyen csatlakozik a csapathoz a következő szezonban. A hír nem jelent meglepetést, miután már több hónapja biztosra vette a sajtó az AC Milantól érkező középpályás érkezését és Laporta is megerősítette ezt korábban. Kessié négy évre ír alá, fizetése 6,5 millió euró körül lesz, kivásárlási ára pedig 500 millió euró. 

A klub a hivatalos csatornáin számolt be Kessié leigazolásáról és a transzfer részleteiről. Ezek szerint az elefántcsontparti játékos 4 évre, 2026. június 30-ig kötelezte el magát a katalánok mellett. Kessié alapfizetése várhatóan 6,5 millió lesz, ami különböző bónuszokkal még növekedhet majd, ezt ugyanakkor már csak a sajtó teszi hozzá, de egybehangzóan állítják az összeget. A hivatalos közlemény erről nem írt, de a kivásárlási árát közölte a klub: 500 millió euró lesz.

Kessié a Milan alapemberének számított 2017 óta és ugyan korábban még úgy nyilatkozott, hogy meg szeretné hosszabbítani az idén lejáró szerződését, ettől végül visszatáncolt és Xavi projektjére szavazott. A katalán mester személyesen is beszélt Kessiével és a jelek szerint meggyőző volt, amit mondhatott, mert az elefántcsontparti játékos úgy írt alá a Barcelonához, hogy valószínűleg nem fix kezdőjátékos lesz. Busquets, Pedri, de Jong, Gavi és Nico mellett viszont mindenképpen juthat neki lehetőség a rotációban, főleg, hogy a középpálya minden pontján bevethető.

Kessie bemutatására szerdán kerül sor: 11-kor írja alá a szerződését a sajtó kamerái előtt, 11:30-kor fotózkodás a pályán, már az új mezében, 12:15-től pedig sajtótájékoztató keretében beszél első ízben Barcelona játékosként.

Hamarosan egyébként a szintén ingyen érkező Christensen bejelentése is megtörténik, akinek a bemutatását csütörtökre tervezi a klub.

***