Dembélé: „Mindig is a Barcelona volt az első opcióm”

Ousmane Dembélé továbbra is a Barcelona játékosa marad, miután a lejárt szerződése után végül egy újat kötött a klubbal. A francia szélső két évre, 2024-ig írt alá és mivel hivatalosan már szabadon igazolható játékosnak számított, egy mini „bemutatásra” összeállt a vezetőséggel a Barça edzőközpontjának gyepén, később pedig röviden nyilatkozott ő és Laporta elnök is. 

Az érzései

„Nagyon boldog nap a mai, mert kicsi korom óta a Barça álmaim klubja, és alig várom már a szezon kezdetét, hogy segíthessek a csapatnak. A Bajnokok Ligája megnyerése egy álom számomra, és mindent bele fogok adni, hogy ezt elérjem. Az első három év nagyon nehéz volt számomra a sérüléseim miatt is, de most már ez egy másik időszak, mindenki bízik bennem, és sokkal jobban érzem magam. A klubnál nagyon sokan segítettek nekem. Mindig a maradás volt az első választásom és ezt elmondtam az elnöknek és az edzőnek is. Hosszú idő volt a folyamat, amíg megegyeztünk, de végül most mindannyian boldogok vagyunk.”

Xavi korábbi szavai róla

„Én lehetek a világ legjobbja a posztomon, ahogy Xavi is mondta? Bárcsak úgy lenne. Keményen fogok dolgozni és remélhetőleg ez egy nagyszerű szezon lesz számomra és a csapat számára is.”

Laporta klubelnök szavai

„Ousmane nagy erőfeszítést tett azért, hogy Barcelonában maradhasson, alkalmazkodva az általunk meghatározott fizetési struktúrához. Mindig is itt akart maradni. Xavi kedveli a játékát és azt akarta, hogy továbbra is a csapat tagja legyen.”