Laporta Lewandowski bemutatásán: „Ez egy történelmi nap”

A klubelnök gondolatai Messi távozásának egyéves évfordulóján Lewandowski bemutatásán

Joan Laporta nagy örömmel fogadta Robert Lewandowski bemutatását a Barça új játékosaként Lionel Messi távozásának egyéves évfordulóján: „Ez egy történelmi nap” – mondta az elnök teljesen eufórikusan a dicsőség napján. Egy évvel az argentin klasszis távozásának traumája után a lengyel csatár és a többi eddigi nyári szerzemény érkezésével egy új korszak kezdődhet meg a klub történetében.

Az elmúlt egy év, avagy a Messi távozása utáni élet 

„Messi távozása óta eltelt egy év, és most már elmondhatjuk, hogy kijöttünk az intenzív osztályról és jobb helyzetben vagyunk, de ez nem nyugtathat meg minket. Az első elnöki ciklusom alatt azt éreztem, hogy könnyebb folyamat volt a játékosoknak a Barçához igazolni, azonban most is látjuk az átigazolási piacon, hogy a játékosok  izgatottak a lehetőség miatt, hogy csatlakozzanak a klubhoz.”

Lewandowski

„Köszönöm Robert, hogy ilyen nagy erőfeszítéseket tettél, hogy a Barçához igazolj. A Barça több mint egy klub. Visca el Barça, visca Catalunya! Nem volt könnyű eljönnie, de az akarata végül győzedelmeskedett. Megérdemli az Önök támogatását. Szeretném megköszönni az ügynökének, Pini Zahavinak a munkáját, köszönöm szépen az erőfeszítéseit, amit tett, továbbá szeretnék köszönetet mondani Mateu Alemanynak és Jordi Cruyffnak, nélkülük ez nem lett volna lehetséges.”

Lewandowski érkezése a Ligára is jó hatással van 

„Az érkezése különleges, van karizmája, elegáns, tisztelettudó. Ez a Barça történelmének egy nagyszerű időszakának kezdete. Ismét referenciává válunk a világ labdarúgásában. Ezzel az igazolással a LaLiga is nyer, mert fontos, hogy egy ilyen játékos érkezik. Elégedetlen vagy? Nem, én boldog vagyok, ezek izgalmas pillanatok.”

Lewandowski járt már korábban a Camp Nouban 

„20 évvel ezelőtt Robert az édesanyjával jött a Camp Nouba, és azt mondta neki, hogy egy nap itt fog játszani, ezért szeretném megköszönni Lewandowski családjának és barátainak, hogy ma is itt vannak.”

Lewandowski viseli majd a 9-es számú mezt 

„Az imázs és klubpolitikai kérdések miatt Lewandowski megkapta a 9-es számú mezt. Nem titkolhatom, hogy nagyon boldog vagyok, mert más kluboktól is voltak a miénknél jobb anyagi feltételeket tartalmazó ajánlatai, de ő a Barçát választotta.”

Az új igazolások nevezése és a gazdasági helyzet 

„Dolgozunk azon, hogy az új játékosokat nevezni tudjuk, megfelelünk a követelményeknek. Ha ennek érdekében további folyamatokat kell végre hajtanunk, akkor megtesszük, de elvileg erre nem lesz szükség. Jelenleg várunk. Ez a Liga döntése. Mindent teljesítettünk, amit kértek, magabiztosak vagyunk. Uraim, az elmúlt két hónapban 868 millió eurós bevételre tettünk szert, már pozitív a saját tőkénk és az eredménykimutatásunk is. Voltak nyereségek. Nagy erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy a klub vagyonait minden egyes szempontot megvizsgálva értékesítsük. Lehetőségünk van arra, hogy idővel visszaszerezzük őket.”

***