Lewandowski: „A bemutatásom? Meglepett, hogy ennyien voltak, ez egy olyan dolog, amely örökre megmarad”

A lengyel klasszis nyilatkozott a hivatalos bemutatása után

A Barça lengyel gólvágója, Robert Lewandowski nyilatkozott a Mundo Deportivo című lapnak, miután túl volt már a hivatalos bemutatásán a Camp Nouban, ahová rengetegen kilátogattak. Érdekesség, hogy csupán Zlatan Ibrahimović bemutatásán voltak többen (60 ezer) a klub történetében, mint a Bayern Münchentől érkező támadóén (57 ezer), azonban őt ezt nem igazán foglalkoztatja. Az amerikai előszezon után Lewa Münchenbe utazott, hogy végleg elköszönjön volt csapattársaitól, erről is beszélt. 

A bemutatkozása a Camp Nouban 

„Egy teljesen új érzés itt lenni számomra. Szükségem volt erre a változásra, átigazolni egy másik országba, úgy érzem magam, mint egy gyerek, aki új játékot kapott. A bemutatóm a Camp Nouban? Megmondom őszintén, nem számítottam ennyi emberre. Nem számít, hogy a bemutatásomon többen voltak-e mint például Ronaldinho vagy Ibrahimović esetében, mert egyébként is azok más idők voltak. Olyan jó volt ennyi támogatás mellett kisétálni a gyepre. Ez egy olyan dolog, amely örökre megmarad.”

A búcsú 

„Amikor Münchenben végleg elbúcsúztam a volt csapattársaimtól, akkor néhány szurkoló azt mondta, hogy „Hala Madrid”? Igen, hallottam és jókat nevettem rajta. De azért voltak olyanok is, akik a nevemet kiáltották. Az elmúlt héten találkoztam olyan szurkolókkal is, akik megértették a helyzetemet és minden jót kívántak a jövőre nézve.”

A Münchenhez kötődő szép emlékei

„Furcsa érzés volt utoljára belépni a Bayern edzőközpontjába. Sokat jelent nekem a klub és a város, itt született ugyanis a két lányom, elbúcsúztunk az óvodából is. Amit nyolc év alatt csapatként éltünk ott meg, azt senki nem veheti el tőlünk, vagy a szép pillanatokat, amikor a Wolfsburg ellen 5 gólt szereztem, vagy egy bajnoki szezon alatt 41-et.”

***