Depay távozása kérdéses, Aubameyang még kiköthet Londonban

Memphis Depay és Aubameyang távozása is terítéken van Barcelonában, mivel továbbra is bértömeg felszabadítására és játékos eladásra van szüksége, hogy regisztrálni tudjon új játékosokat a Ligánál. A Sport értesülései szerint azonban úgy tűnik, hogy előbbi mégsem igazol a Juventushoz, utóbbiért pedig nem ajánlott elég magas átigazolási díjat a Chelsea – a gaboni távozása lehet viszont a kulcs Koundé regisztrálásához és kettejük közül most az ő távozására van igazán csak esély.  

Múlt szombaton a Barcelona közösen megegyezett Depay-jal és annak képviselőivel a támadó jövő nyáron lejáró kontraktusának felbontásáról, aminek következtében ingyen távozhatna. Sokáig valószínűnek tűnt, hogy a holland játékos a Juventus együtteséhez szerződik, az elmúlt napokban azonban nem közeledtek a felek álláspontjai a fizetést illetően. Ügyvédje, Sebastien Ledure kedden találkozott az olasz klub képviselőivel, és elutasította a kétéves, ötmillió eurós, plusz további két millió eurós bónuszokat tartalmazó ajánlatot. A Juventus belefáradt az eredménytelen tárgyalásokba és megegyezett az Olympique Marseille lengyel támadójával, Arkadiusz Milikkel. Ha a lengyel csatárt végül leigazolják a torinóiak, Depay távozása erősen kérdésessé válik – a Juventus legalábbis már biztosan nem lesz az új csapata.

Mindeközben a Chelsea a spanyol lapok szerint 20 millió eurót ajánlott a Barcelonának Aubameyangért, bónuszok nélkül, Angliából egyelőre kevesebbről számoltak be. A katalán együttes számára ez az összeg még nem elegendő, ugyanis nagyjából 30 millió eurót szeretnének kapni érte. Figyelembe véve azonban azt, hogy Depay Juventushoz való igazolása meghiúsulni látszik, Aubameyang eladása kulcsfontosságú Jules Koundé regisztrálásához – ehhez körülbelül 18 millió euróra van szükség. A gaboni eladásával ez teljes mértékben garantált lenne és maradna egy kis mozgástér a fizetési keretben, így a 30-ból biztosan engednie kell a klubnak és a 20 millió környéke reális lehet a megegyezésre. A Chelsea vezetőedzője, Thomas Tuchel ragaszkodik Aubayang megszerzéséhez, mert egyrészt csatárra van szüksége, másrészt ismeri már őt a Borussia Dortmundból. Xavi alapvetően azt szeretné, ha maradna, de nyilván elfogadja a távozását, ha a klubnak erre van szüksége.

A kettő játékos közül az egyiket mindenképpen eladná a Barcelona, de megfelelő ajánlatok esetén mindkettejüket elengedné.