Az utolsó két puzzle-darab is a helyére került: Bellerín és Marcos Alonso is bemutatkozott

A nyári átigazolási időszak utolsó pillanataiban érkező Héctor Bellerín és Marcos Alonso is bemutatkozott a klub edzőközpontjában kedd délután. Mindkét spanyol szélsővédő ingyen érkezett, előbbi az Arsenal csapatával bontott szerződést, utóbbi pedig a Chelsea-vel, az Aubameyang-üzlet részeként. Mindkét hátvéd, miután aláírta 2023 nyaráig szóló szerződését és pózolt a médiának, megtette első nyilatkozatait a klub új játékosaként.

2-es számmal a hátán Bellerín volt az első, aki a pályára és mikrofonhoz lépett, hogy elmondja, nagyon izgatott, hogy visszatérhet az otthonába. „Amikor kicsi vagy, és a La Masián vagy, elképzeled, hogy milyen lenne az első csapatban játszani. Egyik vagy másik oknál fogva ez eddig nem történt meg, de volt bennem egy olyan érzés, hogy egy nap talán majd visszatérhetek.”

Bellerín néhány szóban köszönetet mondott az elnöknek, az edzőnek és a sportigazgatónak, amiért lehetővé tették a visszatérését. „A futball valami varázslatos dolog, különösen a körülötted lévő emberek miatt. Az öltöző nagyon jól fogadott. Azt mondom a szurkolóknak, hogy érezzék jól magukat, erre való a futball. Jó játékosaink vannak, remélem, hogy minél többször eljönnek majd megnézni minket és szurkolni fognak, mert szükségünk van rájuk.”

Bellerín után Marcos Alonso következett. A balhátvéd, aki a 17-es mezszámot viseli majd, és akinek édesapja a Barcelonában játszott, elmondta, hogy nagyon izgatott a katalánoknál való szereplés miatt, és szívesen emlékszik vissza azokra a meccsekre, amelyekre édesapja vitte őt a Camp Nouba.

„Remélem, hogy a tapasztalataimmal hozzájárulhatok, nemcsak ahhoz, amit az edző kér tőlem a pályán, hanem ahhoz is, hogy segítsem a fiatalok fejlődését. És ha szabadrúgásból gólt tudok lőni, akkor az még jobb.” Bellerínhez hasonlóan a Chelsea korábbi játékosa is a keret minőségéről beszélt: „Több játékost már ismertem a csapatból, remélem, hogy idén sok boldogságban lesz részem a csapat által. Keményen kell dolgoznunk, biztos vagyok benne, hogy a siker és a boldogság eljön majd jutalmul.”

Bellerín és Marcos Alonso első pályára lépésére azonban legalább szombatig egészen biztosan várnunk kell, mert nem kerültek be a Viktoria Plzen elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés keretébe.

***