Laporta: „Dembélé nem eladó 70 millióért vagy bármilyen más összegért, ahogyan Frenkie sem”

Joan Laporta a SER Catalunya Què T’hi Jugues című műsorának adott interjújában áttekintette a Barcelona jelenlegi helyzetét. A klubelnök elmondta, hogy sem Dembélé, sem Frenkie de Jong nem eladó, Gavi bár nemrég 2026 nyaráig hosszabbított, a felnőtt keret tagja hivatalosan csak a nyáron lesz, míg Alejandro Baldé 2024 nyarán lejáró szerződésének meghosszabbítása jó úton halad.

Az első, Ousmane Dembélé: „Dembélé nem eladó. Ő az egyik legfontosabb játékosunk, a támaszunk. Minden alkalommal, amikor játszik, ezt megmutatja. Nem eladó 70 millióért vagy bármilyen más összegért.” Ennél is meglepőbb volt Frenkie de Jong helyzete. Miután gyakorlatilag az egész nyáron téma volt az esetleges távozása, Laporta ugyanazt mondta, mint Dembélé esetében: „Volt érdeklődés a megvásárlása iránt a nyáron, de nem volt eladó, és nem is lesz eladó. Ő egy olyan játékos, aki nagyon fontos számunkra, mert nagyszerű játékos. Sem sportszakmai, sem pedig gazdasági okokból nem eladó.” Azt is hangsúlyozta, hogy „Ansu sem eladó.”

Annak ellenére, hogy Gavi 2026-ig meghosszabbította szerződését a Barçával, és minden szempontból az első csapat játékosa, a nyárig továbbra is a 30-as számú mezt viseli, mivel a Barça elnöke, Joan Laporta elismerte, hogy a pénzügyi fair play miatt nem tudják rendezni a játékos helyzetét. Gavi remélte, hogy januártól viselheti a 6-os számú mezt, de a LaLiga pénzügyi fairplay-rel kapcsolatos megszorításai miatt erre nem lesz lehetősége.

Baldé hosszabbításáról így nyilatkozott: „Jól halad, és Barcelonában akar maradni. Remek a kapcsolatunk az ügynökével (Jorge).” Jorge Mendes kapcsán pedig Ruben Nevesről is beszélt: „Ruben Neves nagyszerű játékos, de előre kell tekintenünk és tervezni a jövőt. Ha Busquets szerződését meghosszabbítjuk, sok minden változhat. Meg kell beszélnünk ezt, hogy tudjuk, mit kell tennünk. Nálunk úgy megy végbe egy ilyen folyamat, hogy Xavi kér valamit, Jordi Cruyff és Mateu pedig a vezetőséggel együtt tesz egy javaslatot, ezután a végső döntés már a klubon múlik.”

***