Memphis egyre közelebb az Atlético Madridhoz, lázadozik: a szerdai edzésen nem jelent meg

A Barcelona csak úgy engedné el, ha egy játékos biztosan érkezne a helyére, Carrasco belépése az üzletbe egy lehetőség...

Memphis lázadozik. A holland csatár az edzői stáb legnagyobb megdöbbenésére nem jelent meg a szerdai edzésen. Xavi Hernández dühe monumentális volt, bár megpróbálta leplezni, a csütörtök esti Ceuta elleni Copa del Rey mérkőzés előtti sajtótájékoztatón biztosította, hogy beszélnie kell a játékossal, hogy megoldja ezt a helyzetét. A holland csatárra pénzbüntetés vár a meg nem jelenése miatt.

Ami egyértelműnek tűnik, az az, hogy Memphis távozása napról-napra egyre közelebb kerül. A holland támadó az Atlético Madridhoz igazolhat, és az első lépést már meg is tette délután ennek érdekében, amikor nem vett részt a Ceuta elleni kupameccs előtti edzésen.

Memphis azonban a legrosszabb utat választotta, és a közvetlen konfrontációt keresi a klubbal. Kezdjük azzal, hogy a Barcelona illetékesei egyértelműen kijelentették, hogy a holland csatár csak abban az esetben távozik, ha a klub részéről előnyös helyzet alakul ki, akár anyagi kompenzációval – 5-7 millió euró közötti összegről beszélnek -, akár a belga támadóval, Yannick Carrascóval való csereüzlettel, akinek a játékát kedvelik a klubnál.

Pini Zahavi, Carrasco ügynöke a belga Nieuwsblad médiumnak megerősítette, hogy ugyan tárgyalnak a felek egy esetleges csereüzletről, de egyelőre még nincsen semmi konkrétum: „A terv az, hogy a Carrasco/ Memphis csereüzlet létrejöjjön. Nincsen még semmi konkrétum, nem tudom, hogy ez megvalósulhat-e, de a tárgyalások folyamatban vannak. Carrascónak tetszik ez az ötlet.”

Mindenesetre Memphis lépése a legveszélyesebb az összes közül. Ilyen gesztusokkal minimum megkérdőjelezhető az elkötelezettsége és a profizmusa a Barcelonával szemben, így pedig megkapja a büntetését és fizetnie kell majd.

***