Ansu Fati: „2027 nyaráig van szerződésem és remélem, még sok évig itt maradhatok”

Ansu Fati még sokáig szeretne Barcelonában maradni. A jelenlegi szerződése 2027 nyarán jár le és elmondása szerint igyekszik majd azon dolgozni, hogy meghálálja a szurkolók iránta tanúsított bizalmát. Ezt a spanyol válogatott játékos személyesen erősítette meg a Relatos Solidarios del Deporte című könyv 17. kiadásának záróünnepségén, amelynek ő volt az arca. Ennek keretében belül összesen 61 917,28 euró gyűlt össze, amelyet a Pallapupas Alapítvány szervezete kap, amely az autista gyermekek számára kínál programokat.

Egy olyan szezonban, amelyben nem játszik túl sok főszerepet, a fiatal tehetség eloszlatta a jövőjével kapcsolatos kétségeket: „2027-ig van szerződésem és remélem, hogy még sok évig itt leszek.”

Ansu, aki a legutóbbi, Cádiz elleni mérkőzésen hosszú idő után ismét a kezdőcsapatban kapott helyet, úgy fogalmazott, „szerencsés” a szurkolók támogatásáért, akik szerinte tudják, hogy mit tud hozzátenni a csapat játékához.

„Szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik továbbra is bíznak bennem, és megpróbálok még keményebben dolgozni, hogy viszonozzam ezt a bizalmat” – tette hozzá. Ebben az értelemben Ansu kifejtette, hogy fizikailag „100%-os” állapotban van a szezon második felére való tekintettel, és kiemelte, hogy „készen áll arra, hogy segítsen” a csapatnak.

A katalánok számára a következő kihívás csütörtökön az Old Traffordon lesz, ahol a Barça az első mérkőzésen elért 2-2-es döntetlen után megpróbál bejutni az Európa-ligában legjobb 16 közé. Erről a mérkőzésről Fati így nyilatkozott: „A továbbjutás reményében megyünk Manchesterbe. Mi vagyunk a Barça, és nem hiszem, hogy félnünk kellene.”

Az esemény alkalmat adott arra is, hogy a projekt támogatói, egy barcelonai sportújságírókból álló csoport bejelentse, hogy a lengyel csatár, Robert Lewandowski lesz a projekt következő kiadásának arca.

***