Laporta: „Már gondolkodtam Xavi hosszabbításán; nem késztet arra, hogy jobban kinyújtsuk a karunkat, mint az ingujjunkat”

Joan Laporta szerint egyértelmű, hogy Xavinak maradnia kell a Barcelona élén. Az elnök nem csinált titkot abból, hogy már fontolóra vette a katalánok edzőjének hosszabbítását anélkül, hogy megvárná a szezon végét. Annak ellenére, hogy még nem tudni, a csapat megnyeri-e a spanyol bajnokságot és a Copa del Rey-t továbbra is a korábbi középpályást tartja ideális személynek a csapat irányítására, sőt, a klubot érintő ismeretei miatt is ideális személynek tartja erre a feladatra. Emellett Busquets jövőjéről is szót ejtett Laporta.

„Akkor is fontolóra venném Xavi 2024 nyarán lejáró szerződésének meghosszabbítását, ha nem nyerjük meg a La Ligát. Elmondtam neki, és ő ragaszkodik hozzá, hogy várjuk meg a szezon végét arra az esetre, ha mégse nyernénk… Szeretnék neki egy nyugodt üzenetet küldeni. Már gondolkodtam a hosszabbításán. Tökéletesen ismeri a klubot, és megvédi azt a hamisítatlan játékstílust, amit Barcelonában folytatunk. Nem késztet minket arra, hogy jobban kinyújtsuk a karunkat, mint az ingujjunkat. Ha már a klub gazdasági helyzetéért való aggódásról beszélünk, nem kér semmi őrültséget. Megérti a klub helyzetét.”

Nem szabad elfelejteni, hogy Xavi az 50. bajnoki meccsét a Barcelona kispadján megnyerte a Valencia ellen, ezzel történelmet írt. Ezeken a találkozókon 37 győzelmet aratott a csapat és 118 pontot szerzett, ez azt jelenti, hogy csak Luis Enrique tud több szerzett pontot felmutatni ennyi találkozó után a klub történetében, mint ő, egészen pontosan 124-et.

Ami Busquets jövőjét illeti, Laporta kifejtette, hogy már beszélt a középpályással, és először a játékos szándékait szeretné megtudni. Az elképzelés az, hogy még egy évet felajánlanak neki. Az elnök ugyanis elmondta, hogy azoknak a játékosoknak, akiknek lejár a szerződésük és egy bizonyos életkorúak, egy év hosszabbítást ajánlanak.

„Ő egy alapvető személy az öltözőben. Olyan játékmódja van, amely megteremti a rendszerünket. Xavi szeretné, ha ő folytatná, és gondolkodik is rajta. Azt mondja, szeretné befejezni a szezont, el tudja képzelni, hogy megnyerjük a LaLigát, és vannak más ajánlatai is, hogy máshol folytassa a pályafutását. Fontos ajánlatokról beszélünk külföldről. Még nem tettünk ajánlatot, de hamarosan megtesszük.”

***