Kessié: „Még hosszú évekig szeretnék Barcelonában maradni”

Az elefántcsontparti középpályás nyilatkozott az első szezonjáról Barcelonában

Franck Kessié az elmúlt nyáron a szerződése lejárta után ingyen csatlakozott a Barcelonához az AC Milantól. Bár még négy év van hátra a szerződéséből, és most kezdi a legjobb formáját mutatni Barcelonában, Olaszországban folyamatosan az Interrel hozzák kapcsolatba a nevét. Ezzel kapcsolatban elmondta, reméli, hogy még hosszú évekig a klub játékosa maradhat. Beismerte, hogy a kezdetek nem voltak egyszerűek számára, de most már közel van ahhoz, hogy a legjobb formáját nyújtsa a pályán. Szóba került még a hétvégi El Clásico, valamint az is, hogy hogyan értékelné az első szezonját, ha három trófeával zárnák azt.

Március 19-én lehetőséged nyílik arra, hogy megszabadulj attól a tüskétől, hogy nem szereztél gólt a Madrid ellen a Bernabéuban, most egy másik Clásico jön, ezúttal már a Camp Nouban

„Az Athletic elleni meccs után most pihennünk kell és fel kell készülnünk erre mérkőzésre.”

Megváltoztatnád a gólörömödet, ha gólt szereznél a Madrid ellen?

„Nem, az ünneplés ugyanaz lenne.”

A Szuperkupát már megnyertétek és még kettő sorozat zárulhat a klub végső sikerével. Amennyiben három trófeával zárnátok a szezont Spanyolországban, hogyan jellemeznéd az első idényedet Barcelonában?

„Ha három címet nyerünk, nagyon-nagyon boldogok leszünk, legalábbis én egészen biztosan.”

Ígérsz valamit, ha ez valóra válik?

„Még nem tudom, de az biztos, hogy nagyon boldogok leszünk, mert három trófea nagyon fontos a csapat és a játékosok számára, mindent bele kell adnunk ebben az utolsó három hónapban.”

A lehető legjobb formában vagy most?

„Azt mondanám, hogy igen, mert minden játékos játszani akar, és amikor játszol, nagyon boldog vagy, de akkor mindent bele kell adnod a csapatért az első perctől az utolsóig, és én ezt próbálom tenni.”

Január óta pletykálják Olaszországból, hogy az Inter szeretne téged leigazolni egy Brozovic féle csereüzletben. Mit szólsz ehhez?

„Amikor egy olyan országban hallod a neved, ahol már játszottál, az azt jelenti, hogy ott mindent megmutattál. Ez az első dolog, amit látnod kell, hogy jól teljesítettél ott. Ezért vagyok boldog, mert Olaszországban sok csapat akart engem, de itt négyéves szerződést írtam alá, és a Barça játékosa vagyok, még csak egy szezont töltöttem itt. Még hosszú évekig itt szeretnék maradni.”

Kilenc pont jelenleg a csapat előnye a bajnoki tabellán. Mondhatjuk azt, hogy ezt a bajnokságot már csak a Barcelona veszítheti el?

„Kilenc pont sok, de a labdarúgásban vannak hullámvölgyek, figyelmesnek és nagyon koncentráltnak kell lennünk, hogy ne veszítsük el ezt az előnyt és folytassuk a munkát. Meccsről-meccsre kell haladnunk, mert ha elkezdünk a bajnokság végére gondolni, bármi megtörténhet. Megvan az előnyünk, ezért mindent bele kell adnunk, hogy legalább ezt megőrizzük.”

Szeretnél Barcelonában 2026 után is?

„Mondhatom, hogy igen, mert Barcelona egy nagyon szép város, egy nagyszerű klubnál vagyok, a csapattársaimmal és az edzői stábbal nagyon jó a kapcsolatunk, és szeretnék még többet adni a csapat számára.”

***