Christensen: „Nem tartom magam a világ egyik legjobb középhátvédjének”

A Barcelona játékosa válaszolt a dán szövetségi kapitány szavaira

Néhány napja Kasper Hjulmand, a dán válogatott szövetségi kapitánya dicsérte Christensen nagyszerű kvalitásait, és úgy vélte, hogy jelenleg nincs senki a posztján, aki nála jobban teljesít. Christensen a maga részéről megköszönte az edző szavait, de óvatosabban fogalmazott: „Nem tartom magam a világ egyik legjobb középhátvédjének” – mondta.

A játékos azonban nem titkolta, hogy elégedett a csapat teljesítményével: „Csapatként egy nagyszerű időszakban vagyunk, kilenc gólt kaptunk a LaLigában, és úgy látom, hogy a védelmünk nagyon jól működik, ez az én meglátásom szerint annak köszönhető, hogy egységesek vagyunk és jó taktikai felkészültséggel rendelkezünk. Egyéni szinten is jól teljesítek mostanában, boldog vagyok” – mondta Christensen.

A védő még a beilleszkedésről is szót ejtett. Nem titkolta, hogy a spanyol nyelv még mindig hátrányt jelent számára, de biztosította, hogy ez idővel csak egyre jobb lesz. „A spanyolom egyre jobb és jobb, de még mindig nem elég jó ahhoz, hogy teljes beszélgetéseket folytassak, így nyilván van egy kis csoport, amelyhez jobban kötődök” – ismerte el.

Végül Christensen dicsérte Barcelona városát: „Ez egy csodálatos hely. Jó a természet, a tengerpart és az ételek is.”

***