Gündogan: „A City sokat várt a szerződéshosszabbítási tárgyalások során, ha előbb lépnek, lehet, más lett volna a helyzet”

A Barcelona középpályása a SportBild gáláján jelent meg a média előtt, ahol átvette az Év játékosa díját

Ilkay Gündogan megragadta az alkalmat, hogy őszintén válaszoljon néhány kérdésre a Manchester Citytől való távozásáról és a Guardiolától való búcsújáról, valamint arról, hogy milyen Xavival együtt dolgozni és hogy milyen volt Barcelonába igazolni.

„Őszinte vagyok, és sokan ezt nem tudják: nem azzal volt a problémám, hogy a Manchester City egy vagy két évet ajánlott a szerződéshosszabbításommal kapcsolatos tárgyalások során. A City viszonylag sokáig várt, amíg a tárgyalások igazán kiéleződtek. Ha ez egy kicsit korábban történt volna, lehet, hogy más lett volna a helyzet. Így végül is tökéletes lett a befejezés, nem is jöhetett volna jobbkor. Gyermekkori álmom volt az is, hogy az FC Barcelonában játszhassak” – tisztázta a német középpályás az angol klubtól való távozását.

A továbbiakban így tisztázta távozását: „Pepnek mindig is köszönettel tartozom, de hivatalosan sokáig nem volt mozgás a klub részéről. A triplázás persze egy kimagasló eredmény volt, egy ilyen búcsút nem lehet előre megtervezni.”

Beszélgetések Xavival

„Többször beszéltünk telefonon az átigazolásom előtt. Azonnal jó érzésem volt. Szerintem nagyon hasonló a személyiségünk. Már játékosként is voltak olyan aspektusai a játékának, amelyek az enyémben is megjelennek. Ez lehet az egyik oka annak, hogy értékel engem. Xavi rendkívül intelligens játékos volt, aki felismerte az egyszerű, de átgondolt játék értékét.” – mondta Gündogan a Xavival való kapcsolatáról.

A Guardiolával való elköszönés

„Sajnos személyesen nem tudtam elbúcsúzni, mert a Bajnokok Ligája-döntő után, két nappal a Kolumbia elleni válogatott meccs előtt döntöttem így. Valószínűleg ez volt életem legnehezebb telefonhívása. A beszélgetés érzelmes volt, de Pep is örült nekem. Ahhoz a klubhoz igazoltam, amelyik közel állt a szívéhez és úgymond a gyerekkorához, és mint szurkoló nagyon örült ennek. Azt is mondta: ha bármire szükségem van, bármikor forduljak hozzá.” – mondta a játékos.

***