Iñigo Martínez: „Nem azért írtam alá, hogy megnyerjük a La Ligát és a Copa del Rey-t”

A 32 éves védő megerősítette, hogy ez a Barça készen áll arra, hogy minden címért harcoljon, és hogy ő több mint kész arra, hogy fontos szerepet töltsön be

Iñigo Martínez volt a Barcelona egyik nyári igazolása. A baszk középhátvéd az Athletic Clubtól érkezett a Barçához azzal a feladattal, hogy tovább javítsa a csapat védekezését, amely a tavalyi szezon sikerének legfőbb kulcsa volt.

Az Athletic és a Real Sociedad korábbi játékosának nagy elvárásai vannak a mostani szezont illetően: „Megnyerhetjük a Bajnokok Ligáját. Megvan a csapatunk ahhoz, hogy minden címért harcba szálljunk. A lehető legtöbb címet szeretnénk megnyerni. Nem azért írtam alá, hogy megnyerjük a La Ligát és a Copa del Rey-t.” – mondta habozás nélkül. A talpsérülése és a regisztrációs problémák miatt nem debütálhatott szeptember 2-ig, az Osasuna ellen: „Ez egyszerre volt szép és furcsa. Nem éreztem magam túl kényelmesen, mert hosszú ideje nem voltam játékban, de ezekre a percekre szükség volt, remélem, hogy több is lesz” – mondta a bemutatkozásáról.

Iñigo meg van győződve arról, hogy ez az átigazolás a legjobb lépés volt a karrierje szempontjából: „Itt minden cím megnyerésére törekszel. Ez egy másik szint”. Azt is megerősíti, hogy maga Xavi hívása volt az, ami meggyőzte őt: „Szükségem volt az edző bizalmára. Ha az edző akarja, hogy jöjj, az még jobb.” Ami a csapat játékstílusához való alkalmazkodást illeti, biztosítja, hogy egyszerű volt: „Az Athletic stílusa valami hasonló volt, mint a Barcelonáé, és ezért nem volt nehéz alkalmazkodnom.”

***