Mirandára esett Valverde választása

Ő lesz Alba cseréje | Cucurella húzta a rövidebbet, és várhatóan távozik is a klubtól

Az amerikai túra után úgy tűnik, hogy Juan Mirandára esett Ernesto Valverde választása második számú balhátvédnek Jordi Alba mögé. 

Katalán lapértesülések szerint a versenyből Miranda jött ki győztesen, és állítólag a klub már közölte is a 18 éves szélsővel, hogy Valverde már az idei szezonban Jordi Alba cseréjeként számol vele. Kedden a játékos az első csapattal edzett a döntés után, ami már önmagában sokat sejtető, ráadásul várhatóan Marokkóba is utazik majd, és ott lesz a Spanyol Szuperkupa döntőjére nevezett keretben is.

 

 

Bár Miranda nem rendelkezik spanyol bajnoki, valamint Bajnokok Ligája-tapasztalattal sem, a klub szakemberei szerint megvannak a képességei, hogy ellássa azt a szerepet, amit Digne vállalt a csapatnál, és ezt be is bizonyította az amerikai túra során. A fiatal balhátvéd nagyon gyors, szélességet ad a csapatnak, az egyik erőssége például az, hogy mindenféle probléma nélkül megmutatkozik elől és hátul is a pálya szélén, amit Valverde nagyra értékel.  A előszezon felkészülési meccsein többet is játszott, mint minden más akadémiai játékos, beleértve Riqui Puig-et és Abel Ruiz-t is. Az egyesület úgy gondolja, hogy Miranda gyorsan fejlődik, és egyben reméli, hogy a saját nevelés kap majd bőven játéklehetőséget az első csapatnál az idei szezonban.

Cucurella helyzete

Cucurella volt a poszt betöltésének másik alternatívája, sőt, az egyesület úgy is számolt, hogy a 20 éves játékos fogja megkapni idén a lehetőséget, míg Miranda addig a B csapatban fejlődhet, de Valverde már most is Miranda mellett döntött. Cucurella számos ajánlattal rendelkezik, és a tréner döntése után várhatóan nem lesz  a B csapat tagja sem a következő szezonban, így el kell döntenie, mi lenne a számára a legjobb a jövőjét illetően: a kölcsön vagy a végleges eladás. Érdeklődőkből nincs hiány a 20 éves játékos iránt, és bár Valverde tervei között nem szerepel, máshol egészen biztosan helyet kapna akár a spanyol bajnokságban is.

Mióta az eszed tudod, már igazi culé vagy, és a Barçának szurkolsz? Hiányzik egy közösség, ahol ezt a rajongásodat kiélheted? Akkor az első hivatalos magyar szurkolói klub, a Penya Blaugrana Budapest a te helyed! A belépés előtti teendőkről, valamint információ a penyáról az alábbi képre kattintva!