A Barça B elbukott a Sabadell ellen és feljutás nélkül maradt

A Barcelona B vasárnap este játszott a spanyol másodosztályba jutásért a Sabadell ellen miután ezt megelőzően két másik egyenes kieséses meccset megnyert. Az utolsó lépésnél azonban jobb volt a Sabadell, és a Barcelona fiataljai jövőre is a harmadik vonalban kell, hogy szerepeljenek.

A meccs nagyobb részében dominánsabb, veszélyesebb volt a Sabadell, de az első félidőben még a Barcelona szerzett vezetést Monchu révén. Ugyanakkor ehhez is hozzá kell tenni, hogy a Barça B az első kaput eltaláló lövéséből volt máris eredményes, ez pedig már a 37. percben történt, szabadrúgásból. A pontosság sokat ér, és ebben jobb volt a Barcelona, de játékban nem feltétlenül, és a folytatásban ez már jobban kijött. A második félidőben a Sabadell nagyon hamar egyenlíteni tudott egy fejes góllal, így még rengeteg idő maradt arra, hogy új találkozó kezdődjön.

És a Sabadell ha nem is gyorsan, de a félidő közepére megszerezte a vezetést egy ziccerig játszott akció végén. Ezt megelőzően sérült meg, és a gól pillanatában még sérülten pályán is volt az első csapatban már néhányszor alkalmazott Araújo. Őt le is kellett cserélnie García Pimienta edzőnek. A Barcelona a hajrában próbálkozott, de gólt nem tudott már szerezni, így a Sabadell jut vissza a másodosztályba 5 év után.

A Barcelona B-nek jövőre újra meg kell próbálnia a legjobb négy között végeznie, így kaphat esélyt, hogy újra játsszon a feljutásért.