Bemutatták a jövő évi mezt

Vasárnap már ebben lépnek pályára | Rangos esemény

Az FC Barcelona szombaton bemutatta a következő, 2018-19-es idényre szóló szerelését a Montjuic hegyen található úszólétesítményben, mely még az 1992-es olimpiának volt legendás helyszíne. Az új mez megtartja a hagyományosan függőleges gránátvörös-kék csíkozást, ám ezúttal 10 csík is lesz rajta, szimbolizálva Barceloan város kerületeit. 

Az eseményen ott volt a klubelnök Josep María Bartomeu, valamint Barcelona város polgármestere, Ada Colau is. A helyszín a Montjuic hegyen található úszólétesítmény volt, mely a 92′-es olimpiai játékok legendás helyszínévé nőtte ki magát, ezért esett rá a szervezők választása. A mez leleplezésének is megadták a módját, hiszen az új szerelést egy drón hozta le a medence felé, miközben a háromszoros spanyol bajnok műugró Adri Garcia mutatott be egy ugrást a vízbe.

Ezek után egy szinkronúszó csapat előadását tekinthették meg a helyszínen jelen levők. Akit érdekel a bő 20 perces ceremónia, az megtekintheti a mez leszállását és a műsort a klub hivatalos Youtube csatornáján. Az eseményen egyébként az első csapatból a brazil Philippe Coutinho volt jelen.

Május 21-től kezdik értékesíteni

A Barça elsőt meccsét ebben a mezben vasárnap fogja játszani a Real Sociedad elleni szezonzárón, ami egyben Andrés Iniesta utolsó mérkőzése lesz a katalánoknál. A mezek értékesítése május 21-én, vagyis hétfőn fog elkezdődni.

Az új mezen a tíz függőleges gránátvörös-kék sáv mindegyike azonos szélességű. Ezen kívül a gallér V-alakú lesz, a Senyera pedig hátul lesz látható. Ami a csíkozást illeti, azért lesz most sűrűbb, hogy szimbolizálja a város kerületeit, hiszen Barcelona város 10 egységre van felosztva. Az új szetthez sötét kék nadrág, és ugyanolyan színű sportszár párosul.

Emlékezz limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.