Szezonkezdetre portugál állampolgár lehet Coutinho

Egy nem EU-s hely felszabadulhat | Mina maradásának esélyei javulnának

A Barcelona középpályása, Philippe Coutinho úgy kezdheti meg a következő szezont, hogy nem foglal el egy nem EU-s helyet sem a csapatban. A jelenlegi La Liga-szabályok értelmében a csapatoknak csak három nem EU-s játékosuk lehet az első keretben, a Barcelonát pedig akár fenyegetheti is ez a veszély.

Azonban az ‘El Mundo Deportivo’ információi szerint – amit a ‘MARCA’ is megerősített – Coutinho portugál állampolgárságának megszerzése előrehaladott folyamatban van. A játékos felesége portugál, és a házasságuk révén szerezheti meg a portugál állampolgárságot, ami sokat segíthet a Barcelonának.

Ily módon szabadulhat fel egy hely a nem EU-s játékosok számára a csapatnál, ebből a három helyből kettőt tölt be Arthur és Yerry Mina. Ezenkívül ez még segíthet Minának is, hogy maradjon, hiszen hogyha igazol is valakit a nyáron a Barcelona, akinek nincsen EU-s útlevele, az még beleférne a korlátozásba.

A klubon belül abban bíznak, hogy a folyamat a szezon első tétmeccsére befejeződhet, amely augusztus 12-én kezdődik a Spanyol Szuperkupával.