Joan Vila elhagyta a Barcelonát

Legendás edző távozott | Xavi és Puyol szavai

Az FC Barcelona és Joan Vila útjai elváltak, miután az edzői stáb legendás tagja – aki az elmúlt 40 évben dolgozott a klubnál – több nézeteltérés miatt elhagyta a klubot. A bajnok Barcelona futballstílusának egyik kulcsfiguráját Xavi Hernández és Carles Puyol is dicsérték barcelonai karrierjük végén.

Xavi szavai

„Guardiola és Luis Aragonés voltak azok az edzők, akik a legközelebb álltak hozzám személyesen és a labdarúgáson belül is. Kettejükön kívül Joan Vilának köszönhetek sokat a fejlődésem szempontjából, hogy az lettem, aki.”

Puyol szavai

„Későn csatlakoztam a La Masiához – 17 éves koromban -, nagyon sokat kellett fejlődnöm. Nagyon sokat megmutatott a La Masiában, majd később, amikor harminc éves voltam, és sok mindent megnyertem, rájöttem, hogy még sokat javulhatnék. Joan Vila segítségét kértem, hogy dolgozzon velem. Nagy hiba volt, hogy nem kértem meg már jóval korábban.”

Vila távozásából nyilvánvalóan nem lesz óriási sztori a világsajtóban, de komoly jelentősége lehet hosszú távon annak, hogy a Barcelona hagyományos játékstílusának egy újabb fontos védelmezője távozik, mert a klub vezetése másokkal képzeli el a fiatalok képzését.