Ter Stegen nyílt levele a szurkolóknak

Köszöni a támogatást | A felépülésére koncentrál

Az FC Barcelona német hálóőre, Marc-André ter Stegen nyílt levélben értékelte a mögöttünk hagyott szezont. A katalánok első számú kapusa már a felépülésére koncentrál teljes mértékben, és köszöni mindenkinek a folyamatos támogatását. Alább közöljük a teljes levelet.

Kedves Barça-család és szurkolók,

A 2018/19-es szezon klubszinten a végéhez közeledik, és ugyanakkor az idényemnek vége, mivel a térdsérülésem miatt nem fogok tudni csatlakozni a válogatotthoz. Teljes mértékben a felépülésemre koncentrálok, és jelenleg keményen dolgozom az edzőtermekben, hogy a lehető leghamarabb térjek vissza 100%-os állapotban. Ez egy intenzív szezon volt, és várom a nyári szünetet, hogy pihenhessek és kitisztítsam a fejem.

Elértük a célunkat, megnyertük a La Ligát, és ezúttal jelentős előnnyel a riválisok előtt. Keményen dolgoztunk, hogy ismét megnyerjük a trófeát, és ezúttal a Camp Nouban ünnepelhettünk. Ez a negyedik bajnoki címem öt év alatt. Az FC Barcelona számára pedig a nyolcadik 11 éven belül. Ez egy nagy eredmény.

Mindazonáltal csalódott vagyok, mint mindenki más – beleértve a csapattársaimat, a klubot és a szurkolókat -, hogy a szezonunk így ért véget. Ez egy jó szezon volt számunkra, de nem tökéletes, néhány kemény pillanattal a végén.

Először is, a Bajnokok Ligájában a Liverpool ellen az Anfielden, ahol egyszerűen nem voltunk elég jók. Másodszor a Valencia ellen a döntőben, ahol nem tudtunk történelmet írni, és ötször megnyerni egymás után a Király Kupát.

Ez volt az ötödik szezonom, és most már 190 mérkőzést játszottam gránátvörös-kékben. Megtiszteltetés számomra, hogy hallom, ahogy a nevemet skandáljátok. Köszönjük a támogatást a kapu mögül, a szurkolást az idegenbeli meccseken, és ahogyan tiszteletben tartotok engem és a családomat ebben a különleges városban. Érzem a pályán a támogatást. És azok számára, akik nem itt élnek, megpróbálom a lehető legjobban megköszönni nektek a közösségi médiában. Lenyűgöző látni ezt a hihetetlenül aktív globális rajongótábort.

Végezetül szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a klubnál, minden területen a nagyszerű munkáért, és az állandó támogatást, amit minden nap adnak nekünk.

Remélem, hogy mindenkinek jó nyara lesz! 🙂

Marc