Bartomeu: „Nem tettünk megbízást arra, hogy rossz színben tüntessenek fel embereket”

Az elnök szerint felbontásra kerül a szerződés az I3 Ventures-szel

Josep Maria Bartomeu elnöknek kedden egy díjátadón volt nyilvános szereplése, ezért amikor szót kapott, igyekezett cáfolni a Cadena SER által nyilvánosságra hozott vádakat. A Marca által kedden nap közben megszellőztetett újabb dokumentumokra még nem reagált az elnök.

A Barcelona vezetőinek szezonbeli újabb botránya tegnap robbant: a Cadena Ser szerint a klub a közösségi média erejével próbálta a saját imidzsét szépíteni, a vélt vagy valós ellenfelekét pedig besározni, mindezt egy I3 Ventures nevű cég által kezelt profilok segítségével. A klub elismerte, hogy a céggel kapcsolatban áll, azt viszont cáfolta egy hivatalos kommunikáció formájában, hogy a profilokat az I3 Ventures kezelné. Igen ám, de Bartomeu a ma nyilvánosságra került dokumentumok, a Cadena SER bizonyítékai alapján azt már nem állíthatta, hogy az I3 Ventures-nek nincs kapcsolata a problémás közösségi média oldalakkal, mert kiderült, hogy van, így azt mondta, hogy erről a klubnak nem volt tudomása, és a hírek alapján kedden reggel fel is bontották a szerződésüket az I3 Ventures-szel.

“Szeretném elmondani, hogy egyértelmű legyen a sociók számára. A Barça nem bízott meg semmilyen szolgáltatással senkit annak érdekében, hogy bárkit is rossz színben tüntessen fel: sem játékosokat, vezetőket, ex-elnököket… ez nem igaz. Meg fogjuk védeni magunkat azokkal szemben, akik ilyesmivel vádolnak bennünket. Az igaz, hogy 2017-ben megállapodtunk bizonyos szolgáltatások igénybe vételéről, ez helytálló. Ugyanúgy, ahogyan más kommunikációval kapcsolatos szolgáltatásokat is igénybe veszünk. De annak ismeretében, hogy az egyik ilyen cég kapcsolatban van olyan oldalakkal, mint a Respeto y Deporte, ma reggel arra tettünk utasításokat, hogy bontsuk fel a szerződést ezzel a céggel (I3 Ventures). A kérdésre, hogy mi tettünk-e megbízást, hogy rossz színben tüntessünk fel embereket, a válasz nem, és nem fogjuk annyiban hagyni, ha valaki ezzel vádol minket. Meg fogjuk védeni magunkat.”

Majd emlékeztetett olyan esetekre, amikor a Barça nyert bírósági ügyekben. “Paulinho esetében korrupció miatt jelentettek fel minket, és nekünk adtak igazat, a kémkedéses ügyben szintén nekünk. Úgyhogy nyugodtan és felelősen tesszük a dolgunkat.”