Piqué aligha ette meg Bartomeu verzióját: „Báb”

A Közösségi oldalak botránya után Bartomeu elnök kedden délután nyilvánosan is védte magát és csapatát, majd a játékosok, egészen pontosan a csapatkapitányok, azaz Messi, Piqué, Busquets és Sergi Roberto előtt is elmondta az álláspontját. Nagyon úgy tűnik, hogy őket nem győzte meg, legalábbis Piqué késő esti tweedje erre utal.

Kedden este egy újságíró, Marçal Lorente aki többek között a Mundo Deportivónak is ír, egy Twitter bejegyzésében a következőt írta:

“Hosszú évek óta ismerem a Barça környezetét és a sociók sajátos jellegét. És szerencsére egyre kevésbé manipulálhatók, egyre intelligensebbek, és pontosan tudják, hogy ki szeretne odaférkőzni a Barçához, hogy ezt fel tudja használni a saját politikai és pénzügyi érdekeihez.”

A twitter bejegyzésre Piqué válasza csak ennyi volt:

“Báb”

Ha valakinek nem lenne egyértelmű, Piqué a kézzel irányítható marionett báb-okhoz hasonlította az újságírót, ezzel világossá téve, hogy egyszerű hazugságnak tartja a leírtakat, amik pontosan ugyanazt az üzenetet hordozzák, amit Bartomeu is megfogalmazott korábban: a választási kampány miatt kapnak támadásokat, ők pedig csak ártatlan áldozatok. A többi kapitány, így a szintén érintett Messi véleményét nem lehet tudni arról, hogy mennyire győzte meg őket Bartomeu magyarázata – mely szerint ők mit sem tudtak arról, hogy az általuk megbízott céghez milyen tevékenységek kötődnek.

A következő napokra tekintettel nem lehet tudni, hogy milyen folytatása lesz az ügynek, de pénteken lehetnek újabb fejlemények. Péntekre van ugyanis kiírva ülés az igazgatótanács számára, akkor ül össze a klub felső vezetése, és ez az ülés újfent kényelmetlen lehet az elnöknek. Az ugyanis nagyon nem tűnik véletlennek, hogy a klub miért több részletben, a klub több osztályához rendelve kötött szerződéseket az ‘I3 Ventures’-szel. A Barcelona közel 1 millió eurót fizetett ki a cégnek, de ezt öt különböző szerződés alapján tette meg, így ugyanis egyik szerződés értéke sem érte el a 200 ezer eurót. A 200 ezer eurós limit azért fontos, mert minden olyan szerződés, aminek az értéke ezt meghaladja, kötelező a klub igazgatótanácsának a jóváhagyása.

Erről az ügyről, ezekről a szerződésekről azonban az igazgatótanács, vagy legalábbis a tagok túlnyomó többsége semmit sem tudott, hiszen nem is került az asztalra jóváhagyásra egy ilyen szerződés sem.

Amennyiben több elnökségi tag is lemondana tiltakozásul a történtekre, úgy Bartomeu pozíciói tovább gyengülhetnek, de annak jelét egyelőre soha nem mutatta az elnök, hogy hajlandó lenne félreállni, legyen szó bármilyen ügyről, ami kellemetlenül érinti őt vagy a vezetését egészét. Választásokat ugyanis csak 2021 nyarán tartanak rend szerint.

Nagyon Barçás dekorációt szeretnél? Ennél az óriás címer falmatricánál keresve sem találsz jobbat 🙂